PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Oberta la convocatòria dels ajuts empresarials Leader

El Consorci inicia un nou període amb 640.000 euros pressupostats

Per EL PERIÒDIC

Consell Comarcal de la Seu d’Urgell.
Consell Comarcal de la Seu d’Urgell. | RÀDIOSEU
El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya va anunciar ahir l’inici de la convocatòria dels nous ajuts europeus Leader. L’anunci del procediment per a ambdues comarques es va publicar al DOGC. Així, des d’ara, les empreses interessades a rebre alguna subvenció s’han d’adreçar a les oficines del consorci, ubicades als respectius Consells Comarcals, a la Seu i Puigcerdà, segons ha informat RàdioSeu.
 
Per aquesta nova edició del Leader, l’Alt Urgell i Cerdanya tenen assignada una ajuda total de prop de 640.000 euros. En aquest sentit, les tècniques responsables del consorci, Mireia Font i Montse Fusté, van avançar que se seguirà estrictament els criteris assignats a l’hora de decidir-ne els beneficiaris, atès que es preveu que la petició d’ajuts superi la dotació disponible. A més a més, una de les novetats d’aquest any és que des d’ara el programa abasta tots els municipis d’ambdues comarques, mentre que en anys anteriors a la Cerdanya el Leader només abastava els consistoris de la part de la Batllia i el Baridà.
 
Sessions informatives / Tanmateix, a banda de l’atenció personalitzada, aquests propers dies s’oferirà xerrades informatives. D’aquesta manera, a la Seu d’Urgell, es farà aquest dilluns a les 20:30 del vespre al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. A Bellver de Cerdanya, es farà dimarts a les 20:00 del vespre al Centre Cívic. I a Oliana, es realitzarà dijous a les 20:30 del vespre a l’ajuntament. Prèviament també s’han programat a Puigcerdà, Alp i Llívia, municipis que s’incorporen aquest any al pla.
 
Els interessats podran presentar les sol·licituds fins al 21 de març. A més, un dels requisits que cal tenir en compte per accedir als ajuts és que han de ser projectes que encara no s’hagin iniciat i que la inversió prevista ha de ser d’un mínim de 12.000 euros, com també que es demostri que generen activitat econòmica. 
 
D’altra banda, des del Consorci es facilita tota la documentació que cal presentar. I un cop registrades les sol·licituds, els tècnics visitaran les empreses per comprovar que és un projecte no iniciat.
 
Així mateix, entre les propostes que han rebut ajut en anteriors edicions hi ha la creació de noves empreses de tot tipus en petits municipis, la reforma d’establiments turístics com ara hotels i restaurants o bé millores en empreses artesanes del sector agroalimentari. 
El pressupost per a tot Catalunya és de 7.666.666 euros, finançats en un 57 % pel DARP i en el 43 % restant pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Els ajuts també van adreçats a promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals i a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari. Oscil·len entre el 22,5 % i el 40 % de la inversió elegible.
 
Projectes Leader / Així mateix, i en el context de projectes Leader, Sort disposarà aquest 2016 d’una nova aula de cuina oberta a tot el Pallars Sobirà. Aquest projecte ha estat promogut pel Consorci Leader Pirineu Occidental com a projecte propi amb el nom de L’aula de cuina: El LEADER gastronòmic amb un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (DARP), segons ha informat el portal web Viure als Pirineus. 
El projecte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament que Sort, que ha cedit l’espai i que ha cofinançat també una part. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT