PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu instal·la 11 caixes i 20 menjadores per les aus

Amb l'actuació és vol afavorir la presència i observació d’ocells als parcs

Per EL PERIÒDIC

Instal·lació de caixes i nius a la Seu d’Urgell.
Instal·lació de caixes i nius a la Seu d’Urgell. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb el Servei Municipal de Parcs i Jardins, amb la col·laboració de l’empresa urgellenca AUBÈRRIA, natura i patrimoni, ha instal·lat aquesta setmana al Parc del Valira de la ciutat un total d’11 caixes niu i 20 menjadores per facilitar un lloc per niuar i punts d’alimentació durant la tardor-hivern –ja que és una època en que escasseja l’aliment– a espècies protegides presents al parc o als voltants, segons a informat l’ajuntament de la ciutat.
 
El Parc del Valira és una de les zones verdes més grans de la Seu, i el seu arbrat, l’aspecte natural i la proximitat al riu Valira fan que sigui un parc amb una rica comunitat de moixons. Precisament, amb aquesta actuació és vol afavorir la presència i observació d’ocells en aquest parc. Cal remarcar que les espècies a les que està afavorint són espècies que estan protegides per la llei, que nidifiquen en cavitats, que són beneficioses per la seva dieta insectívora i que no formen estols ni colònies de reproducció, i, per tant, no generen molèsties,a més, toleren la presència de persones.
 
D’entre les espècies que es vol afavorir per exemple hi ha el xot, el picot garser, el pit-roig, les mallerengues, el pica-soques blau, el pinsà o els pardals. A banda dels ocells també s’han instal·lat caixes-niu per a ratpenats, atès l’important paper regulador de mosquits, i també menjadores per esquirols, una espècie present al parc i fàcil d’observar.
 
Amb aquesta actuació, a banda de facilitar llocs per niuar o punts d’alimentació, també es vol promoure la natura entre els urgellencs, ja que facilitarà l’observació d’ocells, esdevenint un recurs pedagògic i científic per a les escoles. Amb aquest objectiu, les caixes-niu i les menjadores s’han instal·lat en punts estratègics: a l’entrada dels parcs i en zones properes a bancs, llocs on sigui fàcil la seva observació.
 
Aquesta actuació complementa l’actuació d’instal·l-ació de 17 caixes-niu que es va realitzar la primavera de l’any 2013, amb un resultat positiu, ja que 16 de les 17 caixes-niu han estat ocupades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT