PUBLICITAT

Châtel

Verdú guanya el gegant FIS de Châtel i Esteve acaba tercer

Gutiérrez perd temps a la segona mànega i conclou 14a a l’eslàlom de Copa d’Europa de Sestriere

Per EL PERIÒDIC

Verdú i Esteve, al primer i tercer caixó del podi de Châtel.
Verdú i Esteve, al primer i tercer caixó del podi de Châtel. | FAE
Els corredors de la Federació Andorrana d’Esquí es van deixar veure a l’eslàlom gegant FIS que es va disputar a l’estació francesa de Châtel. Va haver-hi doble podi. Joan Verdú es va adjudicar la prova de forma clara, mentre que Àxel Esteve era tercer.
 
A la primera mànega els dos esquiadors nacionals van aconseguir el millor registre de tots els participants. Empataven amb 50,67 segons. A la segona Verdú va ser qui va marcar el crono més ràpid, aquest cop en solitari, de 49,35. En total signava un temps d’1.40,02 minuts i 17.15 punts FIS. Verdú pujava d’aquesta manera al caixó més alt del podi i Esteve ho feia al tercer amb 1.40,77. Entremig es va col·lar el francès Robin Buffet (1.40,74). Robert Solsona va concloure quinzè (1.42,72), Xavier Salvadores setzè (1.42,80), Marc Oliveras dinovè (1.43,23) i Matías Vargas 43è (1.43,23). Josh Alayrach quedava desqualificat en la segona mànega.
 
Aquesta és la tercera victòria que aconsegueix Verdú en el primer tram de la temporada. I la primera a Europa. Les dues anteriors van ser a Canadà. El 6 de desembre va imposar a Mount Norquay en un eslàlom FIS, i el 15 del mateix mes va vèncer a Panorama en un gegant del calendari de la Nor-Am Cup.
 
Gutiérrez, 14a a Sestriere / La Copa d’Europa tenia una nova parada en el seu calendari a Sestriere (Itàlia). Mireia Gutiérrez va tenir una segona part de la cursa fluixa que la va penalitzar, i deixar-la lluny de les posicions de podi.
 
Perquè a la primera mànega havia marcat un crono de 53,19, que li permetia posar-se a la quarta posició. A la segona va realitzar una bona sortida però en la zona intermitja perdia temps, finalitzant amb 53,17, per acabar catorzena amb 1.46,36. La vencedora va ser l’alemanya Elisabeth Willibald amb un temps d’1.44,60. Va compartir podi amb les austríaques Julia Gruenwald (1.44,81) i Katharina Gallhuber (1.44,97). Gutiérrez va sumar en aquesta prova 18.78 punts FIS. En total n’acumula 143 a la general de la Copa d’Europa d’eslàlom, que la manté desena.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT