PUBLICITAT

Canillo

Martí a la plataforma d'afectats de BPA: «Hi haurà solució abans del 10 de març»

El cap de Govern diu tenir el «convenciment» que els afectats pel ‘cas BPA’ recuperaran els seus diners

Per LÍDIA RAVENTÓS

El cap de Govern, Toni Martí, ahir durant la visita a les escoles de Canillo.
El cap de Govern, Toni Martí, ahir durant la visita a les escoles de Canillo. | ANA / M.B.
El cap de Govern, Toni Martí, va afirmar ahir en referència a les demandes de la plataforma d’afectats del cas BPA que «no hi haurà res a commemorar el 10 de març perquè hi haurà una solució abans». Martí va assegurar que «aquest és el desig del Govern d’Andorra i en això s’esforcen totes les institucions que estan pilotant aquest procés» amb l’objectiu, va afegir, «del que reclamen precisament des de la plataforma». El màxim representant de l’Executiu va recordar que «tot el que s’ha fet fins ara és precisament perquè pugui ser possible el que demanen» i va reiterar que està «convençut» que els afectats recuperaran els seus diners.  
 
Sobre la demanda col·lectiva en contra de l’administració andorrana per danys i perjudicis que la plataforma vol presentar abans del compliment d’un any de l’esclat de l’afer –per evitar que l’acció prescrigui–, Martí va declarar que «sóc extremadament respectuós en què puguin fer les demandes que creguin oportunes». «Són gent que tenen els seus diners i que no en poden dispensar en plenitud de drets», va explicar. I per tant, va agregar, «els puc entendre». 
 
El cap de l’Executiu també va exposar que l’afer BPA és un assumpte que «ha donat per molt» i que ha provocat moltes inquietuds però va afermar que personalment «cada vegada estic menys inquiet». «Em puc equivocar i al final tot es pot torçar però estic cada vegada menys inquiet perquè justament s’han fet tots els passos perquè aquesta legítima reivindicació dels afectats no tingui motiu de ser». Segons Martí, és per aquesta raó que es va decidir realitzar la intervenció. 
 
Amb tot però, el cap de Govern no va voler confirmar si és cert o no que hi ha dos fons d’inversió nord-americans que figuren entre els vuit aspirants a comprar Vall Banc. «L’únic que puc confirmar és que hi ha vuit entitats interessades en aquesta subhasta», va declarar. La qual cosa «ja ens hauria de donar un missatge clar» va sentenciar fent referència a afirmacions «de gent que hi entén més i que va dir que cap banc postularia i no només un, sinó que ja en són vuit». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT