PUBLICITAT

Canillo

Martí insisteix que Torrejón va signar a principis de setmana

El cap de Govern aferma que no hi ha contradicció perquè «el codi laboral ho permet»

Per LÍDIA RAVENTÓS

Cinca i Martí conversen al Consell General.
Cinca i Martí conversen al Consell General. | TONY LARA
El cap de l’Executiu, Toni Martí, va voler aclarir ahir les seves declaracions i les del ministre de Finances, Jordi Cinca, sobre la contractació del nou cap de gabinet jurídic, Emilio Torrejón. «El contracte s’ha frimat aquesta setmana», va assegurar Martí. «Jo vaig dir la veritat», va sentenciar. 
 
Les afirmacions dels dos càrrecs polítics, aparentment contradictòries –Cinca va explicar que Torrejón s’havia incorporat el 4 de gener i Martí que encara no s’havia signat el seu contracte–, van suscitar diverses interpretacions. En aquest sentit, el cap de Govern va senyalar que «en cap moment ni el senyor Xavier Espot ni el senyor Jordi Cinca van parlar del contracte». I envers les declaracions del ministre de Finances sobre la incorporació del nou cap de gabinet jurídic a inicis de gener va afermar que «Jordi Cinca va dir això i és així» però va assegurar que aquest fet no contradiu les seves paraules ja que «el codi de relacions laborals ho permet». 
 
Martí també es va mostrar contundent amb els comunicats de l’oposició. «Em semblen molt divertides les ocurrències d’uns i dels altres, del senyor Amadeu Rossell i del senyor Jordi Gallardo, però jo no estic aquí per ocurrències, estic aquí per treballar», va dictar. 
 
El màxim representant de l’Executiu també va fer referència al fet que «algunes fonts entenguessin aquestes declaracions en clau se successió» i qüestionessin, segons Martí, el seu lideratge. «Nosaltres no estem en clau de successió, estem en clau de fer feina durant tres anys», va subjectar. I va afegir que no li preocupa que des de l’oposició s’opini sobre el seu lideratge però va assegurar que «el que jo no faré en cap moment és qüestionar el lideratge del senyor Josep Pintat». El que sí que faran des del Govern, segons Martí, «és discutir quins són els projectes que són bons per Andorra perquè és la nostra obligació». 
 
Respecte a les crítiques rebudes des del Col·legi d’Advocats, Toni Martí va recordar que es posarà en contacte amb la nova degana, Sophie Bellocq «però no per parlar d’aquest tema». Segons el cap de Govern es tracta d’una reunió «que s’hagués fet independentment del tema del cap de gabinet jurídic» ja que «tenim l’obligació de respecte institucional de conèixer oficialment i poder compartir amb els nous degans d’un col·legi no menor els projectes de Govern així com que ens donguin els suggeriments que considerin oportuns». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT