PUBLICITAT

Canillo

El Govern vol involucrar els grups parlamentaris en les negociacions

L’Executiu es reuneix amb el comú de Canillo per parlar de les competències

Per L.R.

Un moment de la reunió de Naudi i Martí amb els cònsols de Canillo, ahir.
Un moment de la reunió de Naudi i Martí amb els cònsols de Canillo, ahir. | ANA / M.B.
El cap de Govern, Toni Martí, va anunciar ahir que té la voluntat d’incorporar el Consell General a les negociacions de la reforma de les competències i transferències comunals. Martí va assegurar que la primera presa de contacte amb els comuns està sent positiva i que en una segona fase es buscarà la manera per donar cabuda als grups parlamentaris i que així també hi diguin la seva. «Es buscarà un mecanisme perquè sigui part proactiva de l’acord que tots desitgem que arribi», va explicar ahir en declaracions a la roda de premsa posterior a la reunió mantinguda juntament amb la Secretària d’Estat i Relacions Institucionals, Consol Naudi, i amb els cònsols de Canillo, Josep Mandicó i David Palmitjavila. 
 
Martí es va mostrar convençut que el mètode adequat és el que s’està portant a terme. És a dir, conversar primer amb els diferents comuns abans d’arribar al Consell General. Tot i així, va assegurar que és necessari involucrar el Consell perquè «és qui farà que els acords es converteixin en lleis».
 
Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va apuntar que cal buscar «una solució global» ja que si totes les parròquies miren només pels seus interessos i no pel conjunt del país «ens costarà molt arribar a un acord». «No serveix de res que uns vagin molt bé quan els altres van malament. No és qüestió de discutir ara si hem de cobrar més o menys, sinó de saber què correspon a cada parròquia, i a partir de definir aquests costos, acabem de parlar de competències», va exposar Mandicó.
La ronda de reunions finalitzarà dilluns amb la visita a Escaldes-Engordany. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT