PUBLICITAT

Escales-Engordany

Augmenta el nombre de matriculacions al centre Efpem

L’escola registra 669 alumnes i el 90% dels que fan pràctiques d’esquí treballen després en les estacions

Per ESTEFANIA GRACIA

Uns esquiadors al telecabina.
Uns esquiadors al telecabina. | TONY LARA
L’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d’Andorra (Efpem) va tenir durant l’any passat un total de 669 matriculacions d’alumnes en les diferents formacions o proves que realitza el centre. Mentre que l’any 2014 en van registrar 641. «Són els dos anys que hem tingut més alumnes, perquè entre el 2010 i el 2013 estàvem entre els 500 i 625 alumnes», destaca el director d’Efpem, Francesc Poujarniscle.  
 
Pel que fa al percentatge d’aprovats, el director assegura que aproximadament «el 80% dels nostre alumnes aproven els blocs específics». Tanmateix, el 20% que no accedeix a cap diploma és majoritàriament perquè no supera el filtre del bloc general i en alguns casos reduïts es queda encallat en els exàmens del bloc específic.
 
Pràctiques en empreses/ En relació a les pràctiques, Poujarniscle puntualitza que es realitzen en entitats privades «com escoles o clubs d’esquí, empreses o clubs de muntanya, hotels que ofereixen activitats de muntanya, etc». 
 
A més, durant aquestes pràctiques, «tots els alumnes tenen un tutor de referència amb titulació N2 i han de fer 150 hores en el sí de l’empresa». Així mateix, tenen un quadern de pràctiques per portar el control de les mateixes.
 
El director de Efpem també matisa que pel que fa a les pràctiques relacionades amb l’esquí i el surf, aproximadament el 90% dels alumnes que tenen residència o nacionalitat andorrana treballen posteriorment en les estacions o clubs d’esquí on han realitzat les pràctiques. D’altra banda, en el cas dels alumnes estrangers, sense permís de treball, «hi ha un 50% que treballarà en l’entitat o empresa on han fet les pràctiques, sobretot si parlen una o més llengües estrangeres», confirma Poujarniscle. 
 
Ampliació de les formacions / Des d’Efpem també es destaca que s’estan «ampliant les formacions i ara per ara s’està treballant conjuntament amb la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i els clubs d’esquí andorrans per fer una formació oficial d’entrenadors d’esquí, ja que fins ara s’ha desenvolupat la branca de monitor. També s’està treballant amb la federació de ciclisme per fer una formació d’entrenador de ciclisme. I s’ha estat treballant amb la federació de judo durant el passat any per fer un curs d’estructura oficial que doni competències d’entrenador de judo. 
 
D’altra banda, Efpem està en contacte amb el Club de Petanca d’Ordino per fer una formació en la matèria. Poujarniscle també remarca que hi ha molts projectes a desenvolupar «però l’Efpem ha d’avançar pas a pas car la seva estructura és modesta i és important consolidar sobretot tots els projectes que s’inicien». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT