PUBLICITAT

Escales-Engordany

Monitors aquí i allà

L’escola esportiva vol adaptar-se a les directrius de la Comunitat Europea i obtenir reconeixement per part dels altres estats

Per ESTEFANIA GRACIA

Un monitor ajudant a lligar-se degudament a una dona en una cadira adaptada.
Un monitor ajudant a lligar-se degudament a una dona en una cadira adaptada. | TONY LARA
Monitors d’esquí alpí, d’esquí de fons i de surf de neu, guies acompanyants de muntanya i de via ferrata, aquestes són algunes de les titulacions oficials que proporciona l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d’Andorra (Efpem), creadael desembre de 1995. 
 
Amb aquestes formacions, un dels objectius primordials de l’escola és adaptar-se a les diferents directrius de la Comunitat Europea en matèria de formació professional esportiva, «amb la pretensió d’obtenir també un reconeixement per part dels altres estats en aquest àmbit», així ho puntualitza Efpem. 
Per complir aquestes premisses, l’Efpem desenvolupa dos tipus de formacions: l’oficial i la modular. 
Formacions diferenciades 
 
La formació oficial és la que està determinada pel reglament sobre l’estructura de la formació dels educadors esportius que imparteix l’Efpem. Al final del procés de formació, i un cop s’han adquirit els dos nivells –que contenen el bloc general, l’específic i el de pràctiques–, el Ministeri d’Educació del Govern d’Andorra expedeix un diploma professional d’educador esportiu als diversos alumnes que han superat amb èxit els estudis.
 
Obtenint aquesta formació, «els titulats poden dedicar-se a l’ensenyament de les activitats físiques i esportives en la disciplina escollida, en funció del nivell superat», destaca l’escola. Però per accedir a la formació cal tenir el graduat escolar de segona ensenyança o equivalent i superar primerament unes proves d’accés. 
 
D’altra banda, la formació modular té un volum d’horari inferior i es compon d’un estructura diferent, ja que no té el bloc general, l’específic i el de pràctiques. Tanmateix, l’alumne pot accedir a aquestes formacions modulars sense posseir el graduat escolar de segona ensenyança. Així, «es pot dur a terme la iniciació i l’ensenyament bàsic d’aquestes activitats esportives i de lleure, però sempre ha de ser sota la supervisió d’un superior jeràrquic», segons ho especifica Efpem. H
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT