PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una societat andorrana ja tenia registrat Andorra Airlines

Andorra Airlines S. XXI té establert el registre de la seva marca al Principat amb data de l’11 d’abril del 2013

Per RAFA MORA

El model d’avió ATR-42 que estudia posar en funcionament la companyia Andorra Airlines de Jorge Soriano, que es presenta demà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
El model d’avió ATR-42 que estudia posar en funcionament la companyia Andorra Airlines de Jorge Soriano, que es presenta demà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. | www.airliners.net
Andorra Airlines no ha començat a operar però li surten problemes arreu i especialment a Andorra. Una societat andorrana assegura que la marca Andorra Airlines està registrada, i que per tant hi ha una suplantació del nom. Andorra Airlines S. XXI consta inscrita al registre de marques com a tal des de l’11 d’abril del 2013, i per tant no pot ser utilitzada per cap altra societat, apuntant directament a Andorra Airline Flights SL, que és la companyia que presideix Jorge Soriano.
 
La setmana passada des de la companyia espanyola es va anunciar que es facilitaria l’oferta de vols des de l’aeroport de la Seu d’Urgell fins a ciutats europees. Amb tot, fonts consultades per EL PERIÒDIC D’ANDORRA mostren el seu malestar en veure que la marca Andorra Airlines ja és registrada per una societat del Principat. L’empresa de Soriano va anunciar, a més, la seva intenció de presentar-se oficialment en societat demà dimarts en el Centre de Congressos d’Andorra la Vella, cita a la qual són convidats els ministres andorrans Jordi Alcobé (Administració Pública, Transports i Telecomunicacions) i Francesc Camp (Turisme i Comerç), a més de Ricard Font, que és el president d’Aeroports de Catalunya i secretari de Territori i Mobilitat  de la Generalitat de Catalunya.Avui, comencen a sortir dubtes sobre la presència dels càrrecs públics en aquesta presentació, atès que Soriano té un passat fosc ja que ha estat imputat pel cas Mercuri, de quan era a l’ajuntament de Sabadell.
 
En data de l’11 d’abril del 2013 i sota el nom Andorra Airlines S. XXI es va registrar aquesta marca. Ara ha sorgit el nom d’Andorra Airlines promoguda per l’empresari i expolític Jorge Soriano, el qual a més de president és administrador de l’empresa, juntament amb Heloísa Oliveira, que ocupa el càrrec de vicepresidenta. Segons els documents consultats per aquest rotatiu confirmen fins i tot que els productes i serveis que s’estableixen en el registre són similars als de la marca de Soriano. 
 
Què diu el registre / Els productes d’Andorra Airlines S.XXI inclouen lloguer, venda, explotació, representació d’aeronaus i gestió d’helicòpters i transports aeris. Així mateix, també estableix la reparació, construcció i conservació d’avions, a més de tasques d’embalatge i emmagatzematge de mercaderies, transport, informació en matèria de transport, organització de viatges, reserva de places de viatges, serveis de salvament, transport de viatgers, transport aeronàutics, organització de viatges, acompanyament de viatgers, informació en matèria de trànsit, pilotatge, vol, serveis de línies aèries o transports aeris.
 
Objecte de l’empresa de Soriano / Segons el Butlleti Oficial del Registre Mercantil del Butlletí Oficial de l’Estat espanyol, a data de l’1 de juliol del 2015 en el seu número 122, pàgina 29088, l’empresa que president Jorge Soriano, Andorra Airline Flights SL, té una antiguitat de gairebé set mesos i mig, ja que es va constituir el passat 18 de juny del 2015. 
 
El seu objecte social és «la realització de totes les activitats i operacions de transport aeri regular i no regular amb aeronaus i helicòpters de persones, maletes, mercaderies, passatgers, carrega i correu, etc». Així mateix, el seu «objecte d’activitat» és el «transport i emmagatzematge» en la categoria de «transport no terrestre», i el seu domicili està establert a la localitat catalana de Sant Quirze del Vallès, a la província de Barcelona. 
 
En les dades de càrrecs directius apareixen únicament dos noms, el de Jorge Soriano com a administrador únic, i el d’Heloísa Oliveira com a administradora solidària.
 
Capital social de 15.880 euros / Andorra Airline Flights SL apareix en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil del Butlletí Oficial de l’Estat d’Espanya (BOE) en el número 122, pàgina 29088, amb un capital social establert en 15.880,00 euros, amb Soriano d’administrador únic i amb un inici d’operacions situat el 18 de juny del 2015.
 
El cas d’Andorra Helicopters SL / Andorra Helicopters SL té un informe al respecte al web www.infoempresa.com en què s’estableix que la seva situació mercantil és «activa», amb la mateixa direcció o domicili social que Airline Flights, també Societat de Responsabilitat Limitada com a forma jurídica, i amb els mateixos directius i data de constitució. Així, el capital social d’Andorra Helicopters és de 7.490,00 euros, segons deixa constància el Registre Mercantil a data d’1 de juliol de l’any passat, i amb idèntica data d’inici d’operacions que Andorra Airline Flights, això és el 18 de juny del 2015. Aquest mateix informe, a data 30 de gener del 2016, assegura que no s’ha presentat encara cap compte. Aquest, a més, informa que el tram de facturació d’Andorra Helicopters és inferior als dos milions d’euros, i que el tram de treballadors se situa entre un i nou. No consta ni pàgina web ni comptes presentats ni tancament d’exercici. 
Com a objecte social consta el mateix que en el cas de la seva ‘germana’ Airline Flights.
PUBLICITAT
PUBLICITAT