PUBLICITAT

Andorra la Vella

La samarreta nova del MoraBanc, en mans dels nens

El MoraBanc Andorra i Pyrénées engeguen un concurs a les escoles dels tres sistemes educatius del país per dissenyar la tercera equipació

Per Iván Moure

Shermadini al capdavant, amb Betinho (esquerra), Pino (dreta) i Niang (al fons), sense samarreta després de guanyar a la pista del CAI, al novembre.
Shermadini al capdavant, amb Betinho (esquerra), Pino (dreta) i Niang (al fons), sense samarreta després de guanyar a la pista del CAI, al novembre. | BCA
Si curses segona ensenyança o batxillerat, t’imagines que vas un dia a veure el MoraBanc Andorra al Poliesportiu i porten una samarreta que has dissenyat? Si no fos així, t’imagines quin orgull veure com el teu fill, nebot, net, germà o amic compleix aquest somni?
 
Des d’ahir això ja és possible. L’entitat que presideix Gorka Aixàs i Pyrénées han engegat un concurs destinat a les escoles dels tres sistemes educatius del Principat que consisteix en dissenyar la tercera equipació. No és que l’ACB reclami aquesta carència, donat que per normativa tan sols s’exigeixen dues, però en tot cas es tracta d’un projecte original, educatiu, divertit i autèntic, Una manera d’enganxar al bàsquet a la canalla i de fer-los partíceps de l’experiència que s’està vivint en la millor lliga d’Europa. L’eslogan Som un país posat a la pràctica.
 
Es calcula que prop de 2.500 alumnes participaran en el concurs, ja que seran es repartiran les làmines als col·legis i els professors de plàstica seran els que posin com a deures el disseny de la samarreta. El MoraBanc i Pyrénées no establiran cap criteri. Allò serà cosa dels docents.
Cada escola podrà presentar un disseny per classe d’entre tots els alumnes fins l’11 de març i Pyrénées penjarà les propostes dels prop de 50 escollits que hi hauran al seu Facebook, entre el 14 i el 25 de març, per procedir a la votació popular mitjançant els m’agrada. La idea és la d’implicar als propis alumnes, pares i el màxim de gent que pugui involucrar-se en aquesta iniciativa. Els cinc més votats es coneixeran l’1 d’abril, seran els finalistes, i es sotmetran a la decisió d’un jurat format per membres del club, dels grans magatzems i experts del sector que escolliran el disseny guanyador, que es coneixerà durant la setmana del 25 d’abril i que es donarà a conèixer en públic el 30 del mateix mes en el partit al Poliesportiu contra el Fiatc Joventut. Aquell model que estrenaran els Sada, Shermadini, Stojanovski, Bogdanovic en aquell mateix partit contra la Penya i que tornaran a vestir el dia menys esperat, com a mínim fins a final de temporada, amb la intenció de que aquesta iniciativa es repeteixi cada temporada.
 
El guanyador, que n’hi haurà només un, rebrà com a premi un iMac  –com també l’escola a la que vagi– i una samarreta amb el seu disseny signada per tots els jugadors. No es quedaran en blanc la resta de finalistes, que com el guanyador rebran una invitació per a dues persones pel partit contra el Joventut.
 
No hi ha dubte de que es tracta d’una iniciativa totalment innovadora, però no el fet de tenir una tercera equipació. El cas actual que més crida l’atenció és el del Fuenlabrada. Té una primera equipació taronja amb detalls grisos, una segona blanca amb tocs taronges i una tercera amb verd fosc i verd clar, que ja s’ha convertit en talismà. Perquè després de perdre amb la blanca a Baskònia van guanyar a casa de verd amb el Gran Canària, van tornar a vestir la blanca a Múrcia i van perdre, així que contra el Madrid a casa van tornar al verd, van guanyar i van repetir a la pista del CAI, on va aconseguir la classificació per a la Copa. El MoraBanc té la groga tricolor i la blava amb tons foscs i clars. Com serà la tercera? Aneu pensant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT