PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El ‘workshop’ de la Seu ocasiona 12 llocs de treball a la comarca i Andorra

Vuit de les noves contractacions continuen vigents a dia d’avui

Per EL PERIÒDIC

Presentació del WorkShop Ocupacional a la Seu d’Urgell.
Presentació del WorkShop Ocupacional a la Seu d’Urgell. | TONY LARA
Del WorkShop Ocupacional que va tenir lloc a la Seu d’Urgell el passat 27 de novembre n’han sorgit un total de 12 contractes laborals per treballar tant al territori com al Principat d’Andorra. 
 
Així, l’ajuntament urgellenc ha remarcat que a resultes de la celebració d’aquest workshop es van realitzar 36 entrevistes professionals que van donar com a resultat 20 contractes laborals dels quals finalment se’n van formalitzar 12. Tanmateix, d’aquests 12 contractes, vuit encara continuen vigents a dia d’avui, mentre quatre de les persones contractades van treballar durant el Pont de la Puríssima i per les festes de Nadal. A més, d’aquestes quatre persones, tres són candidates a fer hores extres, mentre que una d’aquestes ha trobat feina a Andorra.
 
Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica i Treball Fronterer de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, va explicar ahir que les valoracions que en fan les empreses participants en aquest workshop «són positives». Font també va comentar que un dels aspectes que destaquen la majoria de les empreses és poder oferir, en un esdeveniment de les mateixes característiques, una major informació pel que fa al permís de treball al Principat d’Andorra.
 
WorkShop Ocupacional / Aquest WorkShop Ocupacional va ser una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, amb la col·laboració de l’Oficina Jove de la comarca, «amb l’objectiu principal d’escurçar el màxim possible la distància entre el mercat laboral i els demandants d’ocupació», segons destaca l’ajuntament.
 
Al respecte, Mireia Font va subratllar que aquesta trobada volia «connectar» les ofertes laborals que ofereix el territori i Andorra (davant l’obertura de la quota a treballadors estrangers) a les demandes de persones desocupades a la Seu i a l’Alt Urgell.
 
Així mateix, l’ajuntament recorda que durant la iniciativa s’hi van realitzar un total de 418 contactes entre les 110 persones demandants de feina i la dotzena d’empreses que hi van participar. Aquestes empreses que cercaven treballadors, quatre pertanyen al territori (Taurus Group, Hostelco, l’Estació d’Esquí Nòrdic de Sant Joan de l’Erm i Cerdanya Resort), mentre que les altres vuit són andorranes (VallNord, Pyrénées, Establiments Vidal, Viladomat, Júlia Perfumeries, Gamma Management, Caldea Inuu i Cerqueda

Internacional de Serveis). A més, aquestes 12 empreses buscaven diversos perfils professionals que van des de l’hostaleria i el wellness, el comerç, la distribució i serveis, fins a administració, comptabilitat i màrqueting, així com titulacions superiors com enginyers, llicenciats en dret, dissenyadors gràfics o analistes programadors d’informàtica, entre d’altres sector presents en el mercat actual. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT