PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Europa guanya la batalla i s’adjudica l’Skiers Cup

L’equip del Vell continent s’imposa també a la prova de ‘Backcountry Slopstyle’ per vèncer per 19-13

Per EL PERIÒDIC

Un dels ‘riders’ realitza un salt a la prova de Backcountry Slopestyle.
Un dels ‘riders’ realitza un salt a la prova de Backcountry Slopestyle. | Grandvalira
L’equip europeu va fer bona l’avantatge que portava de la primera jornada i es va adjudicar la MoraBanc Skiers Cup. Els nord-americans no van ser capaços de superar als components del Vell Continent, que van ampliar les diferències fins i tot respecte als seus rivals. La victòria es decideix per 19 punts a 13. Bona part dels millors riders mundials es van deixar veure a Grandvalira mostrant totes les seves habilitats.
 
La competició es decidia amb el Backcountry Slopestyle, a la Coma de Varilles. Els europeus venien amb una avantatge de 9-7 de la prova de Big Mountain, i en la segona van confirmar la seva superioritat, tornant-se a imposar per 10-7. Es disputaven dues rondes durant el dia. Per part europea van aconseguir dues victòries Loic Collomb-Patton i Mathieu Bijasson, i una Sam Favret, Markus Eder, Fabio Studer, Samuel Anthamatten, Nicolas Vuignier i Bene Mayr. Pels americans només va guanyar els dos enfrontaments Tim Durtschi. Van assolir un triomf Nick McNutt, Seth Morrison, Logan Pehota i Tanner Rainville.
 
Aquesta era la sisena edició de l’Skiers Cup, i la primera vegada que es desenvolupava en un domini del Sud d’Europa. Les dues primeres ocasions es va disputar a Xile, a Valle Nevada. Les tres següents va canviar de continent, realitzant-se a Zermatt (Suïssa), per aterrar aquest any a Andorra. El dominador de la competició és Europa amb quatre victòries, per dues dels americans. Curiosament, en les quatre primeres edicions va vèncer l’equip que es trobava en el continent que no era el seu. Fins l’any passat el conjunt amfitrió no va aconseguir assegurar-se el triomf.
 
Amb l’Skiers Cup, Grandvalira tanca una setmana on ha estat el centre del fora pista, ja que dissabte també va acollir els Campionats del Món júnior, que es van disputar a la Tosa de Caraup, a la vall d’Incles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT