PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

David Albós es lesiona i no participarà als Europeus

Se suma a la baixa de Maria Fargues, mentre que Jaume Planella és dubte

Per JOAN JOSEP BLASCO

Albós afronta els últims metres abans de creuar la línia d’arribada a la Font Blanca
Albós afronta els últims metres abans de creuar la línia d’arribada a la Font Blanca | Tony Lara
Els Campionats d’Europa se celebren aquesta setmana a Suïssa, en una cita que també és puntuable per a la Copa del Món. L’equip nacional té baixes sensibles per lesió. La darrera és la de David Albós, que ahir mateix es va fer una luxació a l’espatlla que li impedirà ser a la competició continental. 
 
En un entrenament de recuperació després de tornar de la Valltellina Orobie el petit dels Albós va patir una caiguda que li va provocar la lesió, que el va descartar directament per ser a Suïssa. Tampoc hi serà Maria Fargués, que va trencar-se el peroné a la Font Blabnca. Qui és seriós dubte és Jaume Planella, que va tornar de la prova de la Copa del Món del passat cap de setmana lesionat. L’equip nacional estarà format per Joan Albós, Xavi Areny, Jordi Solé i Inka Bellés, a més dels júniors Marc Font i Sergi Casabella. La selecció es reforça amb corredors de clubs que han aconseguit els resultats per ser-hi. Són el júnior Martí Torregrossa (Soldeu Esquí Club) i el cadet Diego Cancelos (Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig).
 
El seleccionador, Marc Pimienta, celebra que per formar el conjunt andorrà tots els components que es desplaçaran a les muntanyes helvètiques «superen els criteris marcats a l’inici de la temporada. Els dels clubs també. No hi ha ningú que no estigui dins els percentatges i els resultats que han aconseguit han fet que es guanyin el lloc per ser als Europeus». L’únic aspecte que lamenta són les baixes que es presenten per culpa de temes físics: «Tenim una mala ratxa de lesions i amb això no es pot fer res. Només podem esperar que es recuperin bé».
 
L’Alpiniski, puntuable per als Europeus i la Copa del Món, consta de tres proves. Divendres es disputa la cursa individual, on tots els membres de l’equip andorrà hi prendran part. Dissabte és el torn de la vertical, reservada únicament a les categories sènior i espoir. Diumenge es tancarà la competició amb l’esprint. Hi participaran tots menys Albós i Solé. En aquestes carreres els objectius a complir «són els mateixos que ens marquem a la resta de proves de la Copa del Món». Pimienta destaca el moment en el que arriben els seus esquiadors, com Areny, que a la cursa individual a la Valltellina Orobie, dissabte passat, va concloure amb un percentatge del 12% respecte al guanyador, el ceretà Kilian Jonert. «No només és ell, sinó que tots estan complint. Un resultat així serveix per a que tothom es doni compte que és possible assolir-lo», assegura Pimienta.
PUBLICITAT
PUBLICITAT