PUBLICITAT

Oliana

El pantà d’Oliana està al 48% de la seva capacitat total

Les reserves actuals dels embassaments de l’Ebre estan prop del 70%

Per EL PERIÒDIC

Pantà d'Oliana.
Pantà d'Oliana. | EL PERIÒDIC
L’embassament d’Oliana es troba al 48% de la seva capacitat total, segons va publicar ahir la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.
 
Així, dels 84 hectòmetres cúbics de capacitat màxima que té la presa alturgellenca, ara mateix n’hi ha emmagatzemats només 40, segons ha destacat RàdioSeu. Tanmateix, pel que fa al conjunt de tots els pantans de la conca de l’Ebre, a dia d’avui hi ha emmagatzemats 5.201 Hm3; és a dir, prop d’un 70% de l’espai disponible. Tot i l’actual episodi de sequera, la xifra és semblant a la de la setmana passada (5.199) i s’apropa a la d’ara fa just un any (5.597) i a la mitjana dels darrers cinc anys (5.305). De fet, la situació de les reserves ha millorat notablement respecte d’ara fa un mes, quan hi havia embassats 4.621 Hm3 d’aigua, un 7,7% menys que ara. pel que fa al pantà de Rialb, les seves reserves actuals són més completes atès que emmagatzema 292 Hm3 sobre una capacitat total de 404; és a dir, un 72%. 
 
D’altra banda,el pantà de Sant Antoni, al Pallars Jussà, que té un 69% de reserves (141 Hm3 sobre una capacitat de 205). A la Noguera Ribagorçana, la presa de Santa Anna és al 71% (168 Hm3).
 
D’altra banda, l’embassament de Santolea, provinent del riu Guadalope, es troba al 119% d’ocupació, ja que dels 48 hectòmetres cúbics de capacitat màxima que té, actualment n’hi ha acumulats 57. Així mateix, l’embassament d’Urdalur es troba al cent per cent, i és que té els cinc hectòmetres cúbics de capacitat omplerts per complet. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT