PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘73 minuts’, la nova pel·lícula que Pozo rodarà al Principat

A l’elenc, Alain Hernández, Eli Terri i, potser, Pep Munné

Per EL PERIÒDIC

A l’esquerra, Alain Hernández, i a la dreta, Mario Casas, els germans Jacobo i Kilian a ‘Palmeras en la nieve’.
A l’esquerra, Alain Hernández, i a la dreta, Mario Casas, els germans Jacobo i Kilian a ‘Palmeras en la nieve’. | WARNER BROS
Després de l’èxit de Nick, la productora andorrana Imminent Produccions es llença amb un nou i ambició projecte: el rodatge de 73 minuts, llargmetratge escrit i dirigit per Jose Pozo. Els protagonistes del film, ja confirmats, seran Alain Hernández (Palmeras en la nieve, Pla de fugida, Ocho apellidos catalanes) i Elisabet Terri (Nick). Entre l’equip artístic està per confirmar l’actor Pep Munné. La filmació començarà el 15 de febrer i s’allargarà fins a principis de març.
 
La pel·lícula és un thirller en què Zoe (terri), una professora d’esquí és segrestada per un exconvicte, Màxim (Hernández), que fuig de la Policia. El segrest dura 73 minuts, el temps que l’home ha d’esperar per travessar la frontera. «Es tracta d’un thriller de carretera en tota regla, intens, i amb una història que promet emoció i excel·lents interpretacions», ha manifestat Pozo.
 
Les localitzacions de 73 minuts seran a la Massana (on també es va rodar Nick), concretament a la carretera d’Anyós, la CG4 i el Coll de la Botella. «Tinc l’espina clavada que a Nick no vaig ser capaç d’explotar la bellesa dels paisatges d’Andorra, i espero poder fer-ho en aquesta ocasió»·, ha garantir el director.
 
L’equip de rodatge estarà format per una vintena de persones, la majoria veïnes del Principat. Les empreses Nord Films Raceface S&M i Esdevenia s’han unit al projecte cinematogràfic, al qual s’hi sumaran d’altres grups empresarials. «Sabem que hi ha altres projectes d’altres companyies i autors andorrans, i crec honestament que tothom s’hauria de plantejar seriosament la importància de donar-los suport»., ha considerat el director. 
 
Entre l’elenc també hi participaran José García i Valentina Castro, d’11 anys, que interpretarà la filla de Màxim. «Ens complau donar l’oportunitat a joves actors andorrans que hem descobert mitjançant els nostres talers de cinema o de càsting, i alguns continuen sota la nostra formació». De fet, Cooper Crafar, el protagonista de Nick, va ser descobert en un taller organitzat per Imminent Produccions.
 
Quant a l’equip tècnic, Andreu Rebés, resident a la Seu d’Urgell, serà el director de fotografia, i Òscar Araujo, resident a Andorra, que composarà la música. Rebés ha treballat als films Ficció i Truman, i Araujo ho ha fet a El Cid, la leyenda i Carn de neó, i ha guanyat dues vegades els premis Ifmca, considerats els Oscars de la música.
 
Pozo està convençut que 73 minuts «és una gran oportunitat per fer un pas endavant en el posicionament del cinema andorrà», ha declarat. «Estic molt content amb el càsting i amb l’equip tècnic. És una pel·lícula amb pocs recursos, però no tinc cap dubte que anem a rodar a un gran nivell».
 
El film es rodarà en castellà i es doblarà al català, i la productora té la intenció de presentar-la al Festival de Cinema de Donosti. «És el principal objectiu, i estrena-la a les cartelleres espanyoles l’octubre del 2016».
 
Poc suport institucional / 73 minuts és la quarta producció d’Imminent Produccions ja que, a més de Nick (2014), el 2013 es va estrenar el llargmetratge Viatge a Surtsey, i divendres passat, als cinemes Maldà de Barcelona es va estrenar Voyeur. «En aquestes pel·lícules tenim una participació minoritària, però la gent no sap que són coproduccions oficials entre Espanya i Andorra», ha explicat Pozo. «Som conscients que estem sols i que ens tocarà continuar patint, però ens en sortirem. No comptem amb subvencions ni compres de drets anticipades. El fet de rodar el cent per cent de la pel·lícula a Andorra complica molt el nostre finançament perquè aquí no podem obtenir ajudes (les del Ministeri de Cultura són del tot insuficients) però especialment perjudica els nostres productors espanyols, que precisen de seqüències rodades a Espanya. En qualsevol cas, intentarem defensar la nostra estratègia mentre puguem», ha confessat el productor.
 
MÉS PROJECTES / Mentre es prepara el rodatge de 73 minuts, Nick continua el seu periple en festivals internacionals (ha participat en 23 seleccions oficials i ha rebut quatre premis a la millor pel·lícula). A més, «Imminent Produccions no abandona, ni molt menys, les seves intencions de produir Danger, la pel·lícula que transcorre a Sud Ràdio», ha insistit Pozo.
 
La productora també treballa en el desenvolupament del llargmetratge La noia de Mart, i ha enllestit la preparació d’una minisèrie per a Televisió Espanyola (dos capítols de 70 minuts cadascun) sobre la vida de Jose Antonio Primo de Rivera».
«No vaig venir a Andorra per mirar el paisatge, mentre em deixin treballar seguiré aquí», ha reivindicat el director, guionista i productor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT