PUBLICITAT

Escales-Engordany

Martí nega que el Govern tingui cap acord amb Andorra Airlines

Alcobé i Camp assisteixen avui a la presentació de l’empresa

Per LÍDIA RAVENTÓS

El cap de Govern, Toni Martí, ahir durant les declaracions.
El cap de Govern, Toni Martí, ahir durant les declaracions. | ANA / M.B.
El cap de Govern, Toni Martí, va assegurar ahir que el fet que el ministre d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, assisteixin avui a la presentació de la companyia Andorra Airlines no significa que el Govern hagi arribat a cap acord amb l’empresa. «Han estat convidats i com a convidats hi van. Res més», va sentenciar. I va agregar: «la credibilitat i la honestedat de les persones és essencial però estem parlant només d’una presentació».
 
Martí va fer aquestes declaracions arrel que es conegués que al cap davant d’aquesta companyia –que va anunciar dijous passat que operarà des de l’aeroport de la Seu– es troba Jorge Soriano, vinculat a la trama de corrupció del cas Mercuri que va sacsejar la política municipal de Sabadell. Entre els càrrecs que se l’imputen hi ha el de tràfic d’influències o prevaricació. En aquest sentit, el líder del Govern va reconèixer que «no m’he mirat en profunditat» el passat del president d’Andorra Airlines.
 
El cap de l’Executiu va treure importància al fet d’assistir a la presentació al·legant que altres autoritats importants del país veí també hi concorren. «Estan convidats també altres persones com l’alcalde de la Seu d’Urgell, el senyor Albert Batalla, i el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat [de Catalunya]. Nosaltres anem allà simplement des d’un punt de vista presencial», va exposar. I va afirmar que «si veritablement fossin persones que avui en dia estan condemnades ja no haurien pujat».
 
Sigui com sigui, Martí va recordar que «qualsevol iniciativa que pugui potenciar l’aeroport d’Andorra per nosaltres és important». A partir d’aquí, segons el líder del gabinet ministerial, caldrà veure si les propostes es concreten i si «poden ser beneficioses i dinamitzadores per l’aeroport». «Ja es veurà si tot això té futur o no», va afegir. 
El que sí que preocupa seriosament a l’Executiu segons Martí és poder instal·lar el sistema de GPS que permetria operar avions en condicions de poca visibilitat –sobretot durant els mesos d’hivern on hi ha més inconvenients meteorològics per poder-ho fer. L’autorització per poder instal·lar aquesta infraestructura està en mans, ara mateix, del ministeri de Foment espanyol. Quant aquest tema, Martí va apuntar que cal que el Govern sigui «molt proactiu perquè beneficiarà a què hi hagi moltes més possibilitats que puguin aterrar diferents companyies a l’aeroport de la Seu». 
 
Defensa a Emilio Torrejón/ D’altra banda, el cap de Govern va assegurar que el nou cap de gabinet jurídic, Emilio Torrejón, no està esquitxat pels casos de corrupció del País Valencià. Segons Toni Martí, el fet que Torrejón exercís el mateix càrrec a la Generalitat valenciana no implica que estigui relacionat amb els casos de corrupció que van tenir lloc mentre governava el Partit Popular. «El que no es pot dir és que perquè hi ha hagut els tractes que hi ha hagut amb qualsevol comunitat resulta que tothom és sospitós d’haver col·laborat», va atestar. 
 
El líder de l’Executiu va explicar que les gestions per contractar al nou cap de gabinet jurídic es van dur a terme amb el Govern valencià actual, el qual, va certificar, «també el volia contractar». Aquesta és, per Martí, una prova de la innocència de Torrejón. També va recordar que té un període de prova de tres mesos –de gener a març– malgrat que el contracte va ser signat a finals del mes passat. El cap de l’Executiu va insistir en què la legislació andorrana permet fer la contractació d’aquesta manera i que, per tant, el procediment és «totalment legal». 
 
Ubicació de l’heliport/ Pel que fa a la ubicació de l’heliport, Toni Martí va reconèixer que el Govern segueix estudiant uns terrenys que són propietat de FEDA i que estan situats a Engolasters. Tot i així, va recalcar que «això no vol dir que es faci allà». I va afegir que després de la polèmica generada per la ubicació a la Comella, veu complicat que es pugui situar en una zona cèntrica del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT