PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gili aposta pel compostatge de residus

La planta costaria un milió d’euros i milloraria la imatge i l’entorn del país

Per M.C.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili va proposar ahir la creació d’una «planta de compostatge de matèria orgànica» per tal de «donar valor» a la matèria orgànica enlloc de «cremar-la. L’aposta s’inclou dins de les esmenes als comptes per al 2016 presentades ahir per la formació i situa el cost d’aquesta infraestructura al voltant del milió d’euros. 
 
La planta de compostatge de residus és el «projecte estrella» en matèria mediambiental vers el que el Partit Socialdemòcrata proposa derivar despeses que el pressupost per a l’exercici vigent centra en «xarxes viàries», per exemple. Aquesta iniciativa s’encara a l’objectiu de fer d’Andorra un país «de residus zero», a l’hora que va advocar per la necessitat de potenciar les energies renovables i cuidar la diversitat de la fauna i la flora.
 
Encara en l’àmbit del medi ambient, Gili va recordar que la tasca de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), ha de dirigir-se cap a les energies renovables, pel que va considerar adient dedicar «més recursos a la diversificació energètica». En aquest sentit, Gili va denunciar que el Govern limiti l’obertura de FEDA a l’àmbit privat al·legant la falta de mitjans per part de la parapública però que, no obstant, es beneficiï dels seus dividends per equilibrar els comptes de l’administració.
 
Encara pel que fa a les parapúbliques, la consellera socialdemòcrata va exigir a l’Executiu la rebaixa de la partida que preveu reclamar a Andorra Telecom pels seus guanys. Els comptes contemplen l’absorció de 15 milions que, a parer de Gili, la societat de telecomunicacions necessita per evitar problemes tècnics i millorar les xarxes, entre altres aspectes. És per aquest motiu que va considerar pertinent rebaixar els 15 milions que es preveu extreure de les arques de SOM fins als 11,3 milions d’euros per tal que pugui invertir en la millora de les seves infraestructures. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT