PUBLICITAT

Lleida

La venda de forfets al Pirineu de Lleida dóna 29 milions d’euros

Els esquiadors destinen com a mitjana 174 € a la pràctica de l’esport

Per EL PERIÒDIC

Remuntadors d'esquí de pistes dels Pirineus de Lleida.
Remuntadors d'esquí de pistes dels Pirineus de Lleida. | RÀDIOSEU
la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya de la Universitat de Lleida (UdL) ha publicat l’estudi Enquesta qualitativa sobre el turisme d’esquí al Pirineu de Lleida. Temporada d’hivern 2014-2015 basat en una enquesta a 1.200 turistes i visitants durant la temporada d’hivern 2014-2015 indicant que els ingressos directes per la venda de forfets durant la temporada (en la que es van vendre 1.163.000 forfets) van suposar uns 29 milions d’euros. No obstant, la despesa directament relacionada i que repercuteix al territori va arribar als 203 milions d’euros. Aquest fet suposa que cada esquiador va destinar com a mitjana 174 euros a la pràctica d’aquest esport d’hivern.
 
A més, aquests recursos tenen un impacte important en les economies i en les estructures laborals de nombroses localitats de l’Alt Pirineu i de la Val d’Aran. A aquest impacte econòmic directe i indirecte de turisme d’esquí s’hi contemplen els efectes induïts a la resta de sectors econòmics. L’estudi estima que aquesta repercussió va arribar als 373 milions d’euros, si bé una part repercuteix a la demarcació i una altra part als llocs d’origen dels esquiadors i també en les rutes que utilitzen per arribar-hi. Tanmateix, l’estudi destaca que el 92% dels esquiadors valoren molt bé (56%) o bé (36%) la seva estada a les estacions. 
 
Provinença dels esquiadors / Segons l’estudi, el 51% dels esquiadors que visiten les estacions de la demarcació de Lleida són catalans, amb un 24% de Barcelona i un 20% de la resta de comarques lleidatanes. A més, el 33% provenen de l’Estat espanyol i un 16% són estrangers. Pel que fa a les edats, el 51% dels que van participar a l’enquesta tenien entre 30 i 65 anys, un 30% el conformaven els menors de 18 anys i un 18% se situaven entre els 18 i els 30 anys.
 
Perfil dels turistes / Tanmateix, segons l’estudi, el perfil dels esquiadors que visiten els 11 complexos hivernals de l’Alt Pirineu i Aran és el de dones i homes d’entre 30 i 65 anys procedents de Catalunya, que fan escapades de cap de setmana per anar a esquiar durant la temporada d’hivern, que s’allotgen en segones residències i hotels, i que valoren positivament la seva estada i les estacions d’esquí pirinenques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT