PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El film de Pérez guanyador d’un Premi Gaudí arriba a la Seu

‘El camí més llarg per tornar a casa’, millor pel·lícula en català 2016

Per EL PERIÒDIC

Un fragment de la pel·lícula ‘El camí més llarg per tornar a casa’.
Un fragment de la pel·lícula ‘El camí més llarg per tornar a casa’. | EL PERIÒDIC
El cineclub de la Seu d’Urgell projectarà demà a les 22.00 hores El camí més llarg per tornar a casa, de Sergi Pérez. Un film guanyador del premi Gaudí 2016 com a millor pel·lícula en català. La sessió comptarà amb la presència pel productor del film,  Aritz Cirbián, que s’encarregarà de presentar el film.
 
El debut en el llargmetratge de Pérez tracta el trauma i el dol a través d’una trama única que no es desenganxa en cap moment del personatge principal, el qual, en comptes d’afrontar la recent pèrdua d’un ésser estimat, inicia un deambular devastador que fa que evadeixi la pròpia realitat. 
 
Partint de l’anècdota (el protagonista es deixa les claus dins de casa mentre porta el gos mig moribund de la seva dona al veterinari), Pérez crea així una tragèdia homèrica sustentada en tres pilars fonamentals: el minimalisme existencialista de la proposta, lluny d’innecessàries floritures argumentals; el sensat ús del fora de camp, evitant ensopegar en el morbo fàcil; i l’arriscada ambigüitat amoral del relat.
 
El conjunt del film, és una experiència cinematogràfica que es va finançar amb la inversió col·lectiva del treball de l’equip, els estalvis del director i 12.000 euros d’un Verkami. 
 
Productor / Abans de dedicar-se al cinema, Pérez va cursar belles arts i és es va iniciar en el món de la il·lustració. En els últims temps, ha començat a exposar en petites galeries de Barcelona. 
 
A més, graduat a l’ESCAC, Pérez va dirigir els curts El buen aviador i Vestido Nuevo, així com videoclips de Manel o Mishima, abans d’embarcar-se en aquest primer llarg, presentat al Festival de Sevilla.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT