PUBLICITAT

Andorra La Vella

Ull-Nu oferirà blocs més «amens» i augmentarà les activitats

El festival celebrarà la seva quarta edició del 20 al 27 de febrer amb trenta curtmetratges

Per LÍDIA RAVENTÓS

El documental ‘Game Over’, guanyador del Gaudí a millor documental, es projectarà el 24 de febrer.
El documental ‘Game Over’, guanyador del Gaudí a millor documental, es projectarà el 24 de febrer. | EL PERIÒDIC
La quarta edició d’Ull-Nu, el Festival d’Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus, tindrà lloc del 20 al 27 de febrer amb trenta curtmetratges –tres dels quals d’autors andorrans– que competiran per endur-se un guardó. Enguany, també s’ampliarà el programa d’activitats que s’ofereixen. 
 
Pel que fa als esdeveniments paral·lels, enguany passen de tres a nou amb l’objectiu, segons va explicar el director d’Ull-Nu, Hèctor Mas, «de fer veure que el festival no és només un concurs de curtmetratges sinó que és un festival audiovisual amb un ampli ventall de propostes que poden ser interessants per diferents públics». En destaquen una xerra d’In Extremis Film Services, empresa d’especialistes i efectes especials de cinema nominats als premis Goya 2016 per Anacleto: Agente secreto i una exposició de materials gràfics de pel·lícules que vestirà el Centre de Congressos de la capital el 26 i el 27 de febrer. 
 
Enguany, l’organització de les sessions també serà diferent. Deixarà de ser per categories i passarà a realitzar-se per blocs, de manera que a cada sessió es podran visualitzar cinc peces de diferents modalitats. El responsable de comunicació del festival, Jonathan Fernández, va argumentar que la finalitat de desmuntar els blocs temàtics barrejant diverses categories és que «la gent s’interessi i vegi més varietat». I va afegir que d’aquesta manera «serà més amè» perquè «potser hi ha categories més feixugues i no a tothom li ve de gust veure set o vuit documentals seguits un divendres a la nit».
 
Els participants –tots menors de 35 anys i provinents de diferents regions– competiran per endur-se el Premi a la Millor ficció, a la Millor animació, al Millor documental, al Millor videoclip o al Millor videoart. També hi ha la categoria del Premi del públic on hi participen tots els projectes i que es decidirà a partir de les votacions dels espectadors. 
 
El jurat encarregat de decidir els guanyadors està composat per un representant de cada territori que participa en el concurs a més d’un jove estudiant d’audiovisuals. El jurat de l’Estat espanyol serà Javier Ruiz Caldera, director de 3 bodas de más (2013) o Anacleto: agente secreto (2015); de França, Manon Dornier, presidenta del Festival Internacional Séquence, a Tolosa; en representació del Principat, l’actriu Maria Lanau que ha aparegut en pel·lícules com REC (2007) o sèries televisives com La Riera o Infidels.

Finalment, el jurat jove serà Tomàs Forné, estudiant del Lycée Comte de Foix. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT