PUBLICITAT

Escales-Engordany

DA lamenta «la manca de sentit d’Estat» de Ld’A

Els demòcrates defensen que no es podia esperar més temps a signar

Per EL PERIÒDIC

Signatura del Pacte d'Estat, dimarts.
Signatura del Pacte d'Estat, dimarts. | SFGA
Demòcrates per Andorra ve emetre ahir un comunicat valorant positivament «la coherència del Govern, PS i SDP» en la signatura del pacte d’Estat per a la Unió Europea i, de retruc, per lamentar «la manca de sentit d’Estat dels liberals».
 
L’absència en aquest acord de la formació que presideix Jordi Gallardo va ocupar bona part del comunicat demòcrata, a la vegada que asseguraven trobar «sorprenent» que Ld’A «no tingui un posicionament clar sobre una qüestió tan cabdal com és l’associació amb la Unió Europea». La força taronja va recordar que Liberals va anar a les eleccions del març de 2015 «amb un programa ambigu en molts punts, també pel que fa a l’acostament d’Andorra a la UE». 
 
DA va afirmar en la nota que «lamenta» que en aquest gairebé any de legislatura «els liberals no hagin estat capaços de dissipar aquestes ambigüitats i que, a hores d’ara, encara no hagin deixat clar si volen o no sumar-se a un gran acord transversal per Europa». Tot i això, van apuntar que desitgen que els liberals «que representa gairebé un 28% dels sufragis a les eleccions del març formessin part del pacte per a la UE». 
 
«No es podia esperar més temps»/ Des de l’executiva demòcrata es va subratllar «que els altres grups i el Govern –que representen més d’un 72% de l’electorat i sumen 20 dels 28 consellers generals– no podien esperar més temps que Liberals d’Andorra dissipessin els seus dubtes». A més van remarcar que Demòcrates,  PS i SDP van concórrer a les eleccions «amb una proposta clara sobre l’associació amb la Unió Europea» i que les tres formacions han mantingut «un discurs coherent al llarg de la legislatura».

També van voler recordar que les converses per assolir un pacte d’Estat van començar «després del debat d’orientació política de la tardor i que ara, transcorreguts més de tres mesos, ja hi ha hagut temps suficient per tancar un acord». 
 
En aquest sentit, DA va valorar que el consens no s’hagi basat «en generalitats, sinó en unes premisses i un relat clars i també amb uns objectius concrets del que s’espera obtenir de la negociació». 
 
L’objectiu principal de l’acord, van apuntar en el comunicat, és que els partits polítics signants siguin capaços de «parlar amb una mateixa veu en una qüestió cabdal per al futur del país com és l’acord d’associació amb la UE». Un acord, van insistir, que «ha de permetre a Andorra accedir al mercat interior europeu». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT