PUBLICITAT

Escales-Engordany

Liberals defensa que és el Govern qui ha estat excloent

«Ens deixen fora i som nosaltres els que no tenim sentit d’Estat»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Judith Pallarés i Jordi Gallardo, abans d’una compareixença recent a la sala de premsa del Consell General.
Judith Pallarés i Jordi Gallardo, abans d’una compareixença recent a la sala de premsa del Consell General. | TONY LARA
L’escletxa que s’ha originat arrel de la signatura del pacte d’Estat entre DA i Liberals d’Andorra va escriure ahir un altre capítol. La formació liberal va rebre amb sorpresa les frases que es recollien en el comunicat demòcrata i el secretari general, Amadeu Rossell no va amagar la seva incredulitat: «Ara es mostren excloents quan nosaltres vam dir el dia 15 que, en un mes, tindríem l’informe i sabríem el que podríem aportar al pacte». 
 
Rossell va destacar que Bartumeu hagi remarcat que la signatura no era un pacte «perquè faltaven els liberals». Descol·locat per les acusacions de DA, el secretari general liberal va insistir en que «des del minut u demano un diagnòstic i saber què ens estem jugant. Quan algú surti i m’ho digui, parlem». «Ells diuen que hem d’anar, però no saben a on. Ja veurem, si és acord o pacte d’Estat i com acaba la cosa» va rematar. 
 
Rossell va subratllar que «hi ha coses que no entenc i, de vegades, val la pena anar al metge per demanar una segona opinió». «Seguirem treballant perquè som igual d’andorrans que ells i sabem el que ens estem jugant» va afirmar.
 
Per part seva, la consellera Judith Pallarés va lamentar que «és molt trist [el que comentava DA en el comunicat] perquè diuen que no ens vam sumar dilluns a la signatura, però és que tampoc ens van convidar». La consellera va recordar que el divendres, Josep Pintat, president del Grup Parlamentari Liberal, va rebre  una trucada del cap de Govern «segons li va comentar Martí, de cortesia» per informar que dilluns «tiraven això endavant» i s’escenificaria la signatura del pacte d’Estat. «Se’ns informa, no se’ns convida», va remarcar Pallarés. Visiblement molesta va rematar preguntant-se en veu alta que «ens deixen ells fora i ara som nosaltres els que no tenim sentit d’estat?». 
 
El que tenen clar des de la bancada liberal és que «ara ja no tenim pressa, relativament, perquè no hi som a dins», que mantindran el seu calendari i que en un interval de temps de 10-15 dies faran una valoració definitiva de si s’afegeixen o no al pacte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT