PUBLICITAT

Escales-Engordany

L’apdef presenta una querella contra Volskwagen

L’associació denuncia contaminació, estafa i publicitat enganyosa

Per L.R.

Vehicles de la marca alemanya Volskwagen.
Vehicles de la marca alemanya Volskwagen. | EL PERIÒDIC
L’Associació de Perjudicats d’Entitats Financeres (Apdef) va presentar ahir a la Batllia una querella criminal contra la marca alemanya Volkswagen pel frau de les emissions contaminats que afecta a més de 1.600 vehicles al Principal. L’advocat contractat per l’associació, Josep Ribera, va especificar que la querella s’interposa per atribució de tres delictes: contaminació, estafa i publicitat enganyosa. «Indicació enganyosa perquè han comprat un vehicle que no era el que volien, estafa perquè darrera aquesta informació enganyosa i ha un motiu de lucre i mediambiental perquè contamina més del que permet la normal», va explicar Ribera. 
 
Per ara, a la querella hi ha 35 persones adherides tot i que des de l’associació calculen que els propers dies se n’afegiran més. En la xerrada que va tenir lloc després de presentar el plet hi van assistir al voltant d’una quarantena d’afectats més que també es van mostrar disposats a afegir-se a la causa. 
 
Malgrat tot, el nombre total de persones que s’han posat en contacte amb l’Apdef i el nombre d’afectats al Principat són molt diferents. Segons va comentar el vicepresident de l’associació, Constantí Pera, el motiu és que «molta gent segueix conduint el seu vehicle sense veure que està perjudicat». Se n’adonaran, va afegir, «quan el vulguin vendre o quan hagin de passar la ITV i no compleixin amb els requisits de contaminació». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT