PUBLICITAT

Estrasburg

Saboya confia en signar l’acord d’associació amb la UE en dos anys

El responsable d’Afers Exteriors va mantenir una reunió amb el secretari general del Consell d’Europa

Per EL PERIÒDIC

El responsable d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya.
El responsable d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya. | TONY LARA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va manifestar ahir, en declaracions a l’Agència EFE, que el gran repte actual pel Principat és l’aproximació a la Unió Europea i va expressar la seva confiança en assolir la signatura de l’acord en un termini de dos anys. 
Saboya va afirmar en aquesta entrevista que la lliure circulació de persones és una de les bases d’aquest acord, un tema subratllat en vermell en l’agenda europea i també en la del Consell d’Europa, seu de la qual a Estrasburg, va visitar ahir.
 
El responsable d’Afers Exteriors va mantenir una reunió amb el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjorn Jagland, amb qui va tractar aspectes com la necessitat d’articular accions enfront dels nous reptes en matèria de migració a la regió europea. A més, van abordat temes com la lluita contra l’extremisme i la radicalització i la independència dels sistemes judicials. Saboya va estar acompanyat per la representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa, Esther Rabasa. A més, el ministre va aprofitar la seva estada a Estrasburg per mantenir altres trobades. 
 
Finalment Saboya i Jagland van poder fer el punt previ de preparació de la reunió ministerial del Consell d’Europa que se celebrarà a Sofia el proper 18 de maig, segons van informar des de l’Executiu.
 
El ministre d’Afers Exteriors també va tenir l’oportunitat de trobar-se, durant el matí, amb el director general dels Drets Humans i de l’Estat de Dret, Phillipe Boillat, amb el qual va comentar i revisar les conclusions del monitoratge que el Consell d’Europa aplica a Andorra com són les avaluacions del Greco o de la Carta Social Europea i van pogut fer seguiment dels diferents convenis que Andorra té pendents de signar i/o ratificar.
 
D’altra banda, Saboya va mantenir una trobada amb la directora general de Democràcia, Snezana Samardzi-Markovic, que va servir per seguir temes relacionats amb l’educació a la ciutadania democràtica, que des d’Andorra es va impulsar especialment durant la presidència del Consell de Ministres del Consell d’Europa, i del seguiment que sobre aquest tema es fa amb altres organismes internacionals, com són les Nacions Unides o la Iniciativa Global per a l’Educació en Primer Lloc (GEFI). En aquest sentit, Saboya va informar Samardzi-Markovic de la celebració de la ministerial d’Educació prevista a Andorra en el marc de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT