PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Areny i Albós, principals cartes per a la individual

Tot l’equip andorrà participa a la primera cursa i Bellés aspira a pujar al podi en espoir

Per JOAN JOSEP BLASCO

L’equip andorrà, a la desfilada després del conjunt alemany.
L’equip andorrà, a la desfilada després del conjunt alemany. | ISMF
Al llarg de la temporada hi ha diferents cites en què els equips tracten d’arribar al punt àlgid a nivell físic per afrontar la prova en les millors condicions possibles. El conjunt nacional té en els Campionats d’Europa un dels objectius de la temporada. Es disputen a partir d’avui a Suïssa en l’Alpinski, que també és puntuable per a la Copa del Món.
 
Ahir es va celebrar a Salvan la cerimònia d’inauguració, amb la desfilada de les diferents delegacions. A l’esdeveniment continental hi prenen part vint equips: Andorra, Àustria, Bèlgica, Bulgària, República Txeca, França, Gran Bretanya, Alemanya Grècia, Itàlia, Holanda, Noruega, Polònia, Romania, Rússia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Suècia i Suïssa. A aquests se sumen Canadà, Iran i els Estats Units per competir a la tercera etapa de la Copa del Món. Els principals esquiadors de cada país seran a la competició als Alps helvètics.
 
L’acció comença avui amb la cursa individual, amb un recorregut de 12,7 quilòmetres i 1.620 metres de desnivell. Compta amb quatre ascensions. És l’única de les tres proves que es disputen on hi competiran tots els esquiadors andorrans. Aquesta primera cita «és una cursa força tècnica, amb alguna baixada llarga i trams a peu. Ens va bé per les nostres condicions», assenyala el seleccionador, Marc Pimienta. En categoria absoluta hi competeixen Xavi Areny, Joan Albós i Jordi Solé. En sènior i espoir Inka Bellés; en júnior Marc Font, Sergi Casabella i Martí Torregrossa; i en cadet Diego Cancelos. Els que surten amb més opcions per realitzar un millor paper són Areny, Albós i Bellés pels resultats que han obtingut al llarg de la temporada. 
 
Els sènior tenen en ment el 17% del percentatge respecte al primer classificat. «Han de consolidar el que han fet i seguir la mateixa línia que han desenvolupat fins ara. Es tracta de reforçar la feina feta amb els criteris que sempre hem presentat», indica el tècnic, que traduït a la classificació, «si ens apropem al 25è lloc a la Copa del Món serà un molt bon resultat. Però estar al davant cada vegada costa més perquè el nivell cada cop puja més». Pel que fa a Bellés, «un podi en espoir seria un èxit». Pimienta s’ha trobat amb els inconvenients a l’hora de realitzar la convocatòria de no poder comptar amb esquiadors per lesió, que són baixes significatives. Maria Fargues es va trencar el peroné a la Font Blanca, Jaume Planella dos apòfisis la setmana passada a la Valtellina Orobie, mentre que David Albós queia dilluns en un entrenament de recuperació després de prendre part a la prova italiana de la Copa del Món, que li provocava una luxació a l’espatlla.
 
La cursa vertical, amb un traçat de 3 km i 668 m de desnivell, està reservada a només els corredors sèniors, pel que hi competiran Areny, Albós, Solé i Bellés. L’esdeveniment es dóna per tancat diumenge amb l’esprint. Aquí hi tornen a ser presents totes les categories i només es prendran la cursa Albós i Solé.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT