PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ocasió per sumar

Els tricolors recuperen el partit davant el Tona amb la intenció d’acostar-se als equips de la part alta

Per JOAN JOSEP BLASCO

Oriol es llança al terra per prendre-li la pilota a Tamba, del Martinenc.
Oriol es llança al terra per prendre-li la pilota a Tamba, del Martinenc. | J.J.B.
Oportunitat de prendre distàncies amb els que hi ha per sota. I per acostar-se als de dalt. L’FC Andorra juga demà quan ningú més ho fa, perquè hi ha jornada de descans i recupera el matx contra la UE Tona que es va suspendre el passat 16 de gener a causa de les nevades, que van deixar en un estat impracticable el camp de la Borda Mateu.
 
És un partit que tots dos voldran aprofitar, perquè els osonencs vénen sabent que amb una victòria es posen líders en solitari després d’encadenar cinc victòries en els últims sis enfrontaments. Es troben a només un punt de la primera plaça. «Vénen amb motivació extra perquè poden marxar d’aquí sent líders de la categoria», assegura l’entrenador de l’FC Andorra, Justo Ruiz, que destaca el rival que es trobaran al davant. Es tracta d’un equip que «treballa fenomenal, amb les línies molt juntes i que es tanca molt bé», que està composat «per jugadors de qualitat individual» i que «és molt competitiu i molt difícil de batre».
 
El tècnic subratlla que aquest febrer «se’ns presenta un mes complicat», amb enfrontaments amb equips de la zona alta. Primer es troben al Tona, per passar posteriorment a la U At Horta, UE La Jonquera i CE Manresa. Vèncer en aquest primer matx, tenint en compte que els tricolors marquen un tall que s’ha produït a la classificació, permetria fer créixer les aspiracions de permanència. «Si som capaços de guanyar donem un pas endavant molt important», per les distàncies que prendrien amb els de baix. Però sense baixar la guàrdia: «Estem en una molt bona situació però no podem relaxar-nos». Perquè si una cosa queda clara després de superar tot just la primera volta, és que aquesta «és la lliga més competitiva que m’he trobat els últims anys. Anar al camp d’un dels de baix no és garantia d’èxit, i si vas a un dels de dalt tampoc de fracàs». L’equip ha demostrat que «podem competir amb els de dalt però els de baix et poden guanyar». La derrota del cap de setmana passat contra el Girona FC B queda enrera. Pel resultat final, van patir «massa càstig. No va haver-hi tanta diferència entre un equip i un altre com reflexa el marcador», però el matx «es va decidir en moments molt puntuals» a favor dels locals.
 
Les baixes per demà són les habituals de les últimes setmanes. Font continua recuperant-se del trencament del cúbit del braç dret i el que es complica és la situació de Leo, que podria passar pel quiròfan i perdre’s el que resta de temporada, ja que se li ha detectat la malaltia d’Hoffa, una inflamació del greix que es troba darrera el genoll. Qui tampoc podrà ser a la convocatòria és el porter suplent, Friday, com va succeir en la darrera setmana a Girona. El seu substitut sortirà del juvenil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT