PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes es mostra desfavorable a construir l’heliport

El PS+I valora de forma «positiva» que part de la corporació hagi mostrat la seva oposició

Per El Periòdic

La consellera del Partit Socialdemòcrata+Independents, Cèlia Vendrell.
La consellera del Partit Socialdemòcrata+Independents, Cèlia Vendrell. | Tony Lara
Lconsellera del PS +Independents al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, valora de forma «positiva» que la majoria de la corporació hagi expressat de forma clara la seva oposició a la possible ubicació de l’heliport nacional a la parròquia si no es compta amb el suport dels veïns afectats. Aquesta és la resposta de la cònsol major, Trini Marín, a la pregunta tramitada ara fa uns dies.  
 
En concret, l’escrit enviat per la mandatària explica que el Govern, per ara, «no ha fet cap demanda formal de terreny al comú per a la instal·lació de l’heliport». A més, Trini deixa clar que l’opinió unànime de la Junta de Govern «és desfavorable a la implantació de la infraestructura si no compta amb el suport dels veïns afectats». 
 
Per a Vendrell, aquest darrer punt és especialment «significatiu», ja que «els ciutadans d’Escaldes-Engordany són les primeres persones que han de decidir si volen o no un heliport a la parròquia». A més, des de la formació s’havia volgut efectuar aquesta demanda després d’escoltar les declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, amb les quals deixava clar que l’heliport no aniria a la capital. 
 
Ubicacions de l’heliport / D’aquesta manera, «tenint en compte que des del Govern sempre s’ha dit que un altre dels terrenys en estudi per construir la instal·lació aèria es trobava a la zona d’Engolasters, es volia conèixer quin era el posicionament del govern comunal davant d’aquesta possibilitat», segons especifica i puntualitza el Partit Socialdemòcrata. Tanmateix, des del PS ja fa dies que s’ha deixat clara la negativa a la ubicació de la infraestructura a Escaldes-Engordany «si pot causar molèsties ni que sigui a un sol veí de la parròquia». Per aquest fet, Vendrell també entén necessari «tenir un estudi seriós de la viabilitat» de l’heliport i saber «quins són els seus avantatges i els seus inconvenients». Tot i les polèmiques que està ocasionant la construcció de l’heliport, el Govern ja ha mostrat en ocasions anteriors que aquesta és una infraestructura «necessària» i que cal tenir al país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT