PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’anticicló d’Andorra no vol marxar

La neu arribarà al Principat durant aquesta nit i es quedarà fins demà

Per Estefania gracia

Ja fa dies que l’anticicló que aguaita al Principat ens dóna temperatures altes i climatologies que no són pròpies de l’hivern, i sembla que la setmana que ve aquest tampoc ens voldrà deixar. Ja que segons ha confirmat el Servei de Meteorologia, «l’anticicló s’apartarà una mica aquest cap de setmana, però no marxarà massa lluny». Tot i això, aquesta petita escapada permetrà que la neu torni a pintar les muntanyes de blanc aquesta nit i fins al migdia de demà. 
 
El Servei de Meteorologia preveu que durant la matinada de diumenge comencin a caure els primers flocs de neu a partir dels 1.800 metres d’altitud, tot i que de cara a demà i fins gairebé dilluns, la nevada pot arribar a baixar fins als 1.000. 
 
Així mateix, el servei destaca que aquests flocs seran més aviat «minsos, càlids i humits». Per aquest fet, «és possible que la neu no es quedi als carrers, en part també perquè el terra està calent per les altes temperatures que estem tenint en questa època de l’any». Així, dilluns –que es preveu bon temps– ja no quedarà cap rastre d’aquesta amiga blanca que tant troba a faltar darrerament Andorra. 
 
Tot i que el servei destaca que és difícil parlar de gruixos, calcula que durant aquesta matinada i tot diumenge la neu acumulada a les cotes altes (1.800-1.700 metres) serà d’uns 10 centímetres. 
 
Possible reaparició/ És possible que la neu ens torni a visitar dimarts, tot i que «encara no es pot saber segur, perquè dependrà de la posició de l’anticicló i de com s’hagi desenvolupat la meteorologia de diumenge, però en principi, es preveu que pugui tornar a nevar», assegura el Servei de Meteorologia. 
 
Durant la resta de la setmana, no s’espera que els flocs tornin a donar un toc de color al país, tot i això, cal esperar, perquè encara queda molt hivern. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT