PUBLICITAT

la seu d'urgell

Unió de Pagesos denuncia una mala gestió en la malaltia ramadera

La vacuna contra la llengua blava va fer morir molts animals

Per El Periòdic

Una vaca pasturant al camp amb el seu vedell al costat.
Una vaca pasturant al camp amb el seu vedell al costat. | El Periòdic
La Unió de Pagesos va denunciar ahir en un comunicat de premsa que el Govern estatal obliga a vacunar bona part dels ramats catalans contra el serotipus 8 de la llengua blava, segons l’ordre publicada el passat dijous, «sense tenir en compte els efectes secundaris d’aquesta vacunació, que l’any 2008 va provocar la mort de molts animals, a més de problemes en la reproducció i en la salut dels ramats», així ho destaca RàdioSeu. 
 
D’aquesta manera, el sindicat considera que la normativa no té en compte que a Catalunya «no hi ha cap cap de bestiar amb el virus», mentre que a França –on la malaltia sí està present– «no s’ha obligat a una vacunació massiva com aquí». Així mateix, es qüestiona el fet que als ramaders del País Basc se’ls permet la vacunació voluntària.
 
Indrets on s’aplica la mesura / La mesura ve determinada per l’Ordre AAA/107/2016 que regula la campanya de vacunació d’ovins i bovins contra el serotipus 8 de la llengua blava, de forma obligatòria, i abans del 30 d’abril de 2016, a tot Navarra, part de l’Aragó i a les comarques catalanes de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat o el Berguedà.
 
Així com també el Maresme, Osona, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, el Solsonès, l’Urgell, el Gironès, la Selva, el Pla de l’Estany, l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa i el Ripollès. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT