PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Les estacions esperen que la neu atregui més clients

Les precipitacions del cap de setmana milloren les condicions de les pistes deixant fins a 20 centímetres

Per LIDIA RAVENTÓS

Les pistes de Vallnord Pal-Arinsal, ahir.
Les pistes de Vallnord Pal-Arinsal, ahir. | S.C.
Les nevades d’aquest darrer cap de setmana han deixat fins a 20 centímetres a les estacions del país després de varis dies sense precipitacions. El director de Vallnord, Martí Rafel, va exposar ahir que malgrat que no patia per la quantitat ni la qualitat de la neu, «ens va molt bé perquè motiva els esquiadors a venir». «És un bon impuls de cara a la segona fase de la temporada», afegia. 
Rafel va aclarir que «en el fons, nosaltres fem caixa quan fa bon temps, no quan neva». Malgrat això, el fet que enguany les precipitacions estiguin arribant de forma molt espaiada «acaba penalitzant perquè la gent s’ho pensa molt abans de pujar». En aquest sentit, el director de Vallnord destacava que la falta de neu, sobretot als països veïns, fa que «els clients arribin amb expectatives baixes però marxin contents perquè veuen de primera mà que les pistes estan en bones condicions». És per això, va emfatitzar, que «cal fer un esforç per comunicar i fer veure als clients la nostra realitat que, sense anar sobrats, és millor que la dels països veïns». 
Tant des de l’estació de Vallnord com des de Grandvalira, van assegurar que la temporada segueix la línia de visitants de l’any passat. «El balanç és positiu», apuntava la responsable de comunicació de Grandvalira, Blanca Márquez.  Ambdues estacions coincidien també en destacar que tot i que «la cosa va bé» cal ser «prudents» i esperar a veure els dos mesos que encara queden abans de tancar temporada per donar xifres definitives. 
El fet que avui sigui festiu a algunes localitats de l’Estat espanyol també fa preveure a les estacions que aquest cap de setmana llarg tindrà un resultat molt positiu. «El carnaval ha portat una bona afluència de gent», afirmava Márquez i agregava que «demà [avui per al lector] serà com un diumenge per nosaltres» a nivell de clients. Compartia opinió també Rafel que subratllava una alta demanda de cursets d’esquí per nens durant aquest cap de setmana coincidint també que molts centres educatius avui tenen festa. 
Retencions de fins a 5 quilòmetres/ L’arribada d’esquiadors també s’ha vist reflectida un cap de setmana més a les carreteres. La operació sortida d’ahir va començar poc abans de les quatre de la tarda i va finalitzar cap a les set amb cues de fins a cinc quilòmetres de baixada. 
Dissabte es van crear retencions de baixada de pistes entre dos quarts de cinc de la tarda a Canillo, Encamp i la Massana en direcció sud. Van arribar fins a un quilòmetre i es van allargar fins a quarts de vuit. Divendres es van formar fins a 3,5 quilòmetres de cues a la frontera del Riu Runer en direcció nord. Les retencions van començar aproximadament a dos quarts de vuit de la tarda i van finalitzar passades les deu de la nit.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT