PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Balenes i elefants virtuals a Andorra

EZoo proposa un zoològic tecnològic amb animals lliures i una vida lluny de la captivitat

Per ESTEFANIA GRACIA

Una mostra de la projecció i l’espai eZoo que podria incloure Andorra
Una mostra de la projecció i l’espai eZoo que podria incloure Andorra | EZOO
EZoo pretén canviar el paradigma dels zoològics i crear espais virtuals i tecnològics per mostrar el comportament real dels animals que estan en llibertat. 
 
Amb aquesta fita, l’entitat està buscant finançament per poder crear un espai eZoo a Andorra. Així ho destaca el cap de desenvolupament i tecnologia d’eZoo, Jose Antonio Fernández. Qui també remarca que ja han pogut parlat amb el Govern, el Departament de Cultura, de Turisme, i amb la secretaria d’Estat de Diversificació Econòmica. «Ens hem trobat que tothom ens dóna suport i recolzarà el projecte, però òbviament, la part econòmica sortirà de mans privades, i ara és en el que estem treballant». 
 
Tot i això, «esperem tenir finalitzat l’avantprojecte durant aquest any i després començar a construir». Però primer «hem de mostrar les maquetes, fer un vídeo de la recreació, de com seria l’espai, els números exactes de tot el projecte i l’experiència que tindrien els visitants». Fernández puntualitza que l’espai seria d’uns 2.000 o 3.000 metres quadrats, «però encara estem estudiant on podria construir-se». L’edifici seria un espai format per vídeos, pantalles i tecnologies virtuals com reproduccions 3D o de 360 graus amb continguts del món animal. Oferint una interacció entre els visitants i les prestacions i oferir un retorn de l’experiència. D’aquesta manera, «no només mostraríem l’habitat natural dels animals i el seu comportament en un estat lliure, sinó que per exemple, podríem fer que els nens dibuixessin un animal i introduir-lo directament a les pantalles perquè barregessin amb els vídeos i projeccions», remarca Fernández. Per tant, «també seria un espai didàctic per a les escoles». 
 
Per finançar el projecte, eZoo també té previst llençar una campanya pública perquè «qualsevol pugui ser partícip i comprar accions de l’espai», assegura Fernández. Tanmateix, a més d’utilitzar-ho com una eina de màrqueting, la iniciativa pot servir per «donar a conèixer Andorra, perquè la gent vegi que al país es fan coses i que diversos països estan interessats en invertir-hi». 
 
Acceptació dels zoològics 
 
EZoo treballa perquè el paradigma dels zoològics varii i perquè cada cop siguin menys el animals tancats en gàbies i més les projeccions innovadores les que mostrin el comportament real d’un animal en llibertat. 
Per aquest fet, eZoo està parlant amb zoològics per començar a crear instal·lacions i oferir aquests productes. Tot i això, Fernández destaca que alguns zoològics «creuen que la gent vol veure als animals de veritat i no vídeos, encara que siguin en 3D o realitat virtual». Però una vegada hi hagi el primer eZoo, «segurament la cosa canviarà molt més ràpid». 
 
Així mateix, eZoo vol aprofitar aquest futur espai per formar gent en la tecnologia multimèdia i d’animació. «Perquè els productes que oferirem als zoològics necessiten d’un manteniment, i aquests no estan preparats, avui en dia tenen a veterinaris i cuidadors per encarregar-se dels animals, però la idea és canviar aquest paradigma i que ja no hagin d’estar tancats».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT