El Don Denis es mostra més resolutiu per superar un Sant Julià que porta la iniciativa i que es troba tocat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Alfi prova de superar Juanfer al mig del camp.
Alfi prova de superar Juanfer al mig del camp. | FAF
El Restaurant Tic Tapa es complica el futur. No només per lluitar pel títol de lliga, sinó també per ser a Europa a través de la Lliga. Va fer-ho tot per imposar-se al líder, però el Don Denis FC Santa Coloma va mostrar-se molt més efectiu per matar el partit en el moment clau (2-0).

Els lauredians van exercir un domini des del principi però que no van saber canalitzar per guanyar. Els colomencs teníen el plantejament d’estar més replegats i esperar la seva. Gallego va ser el jugador més incisiu de cara a porteria, però igual que els seus companys es va trobar sempre amb un encertat Eloy sota pals. Al minut 20 el porter va aturar-li un u contra u i a la mitja hora li enviava a córner una rematada potent. En va tenir una tercera abans del descans, però en aquesta ocasió la seva rematada dins l’àrea en el rebuig d’una falta s’escapava fora.

El guió a la segona part va ser similar. El Don Denis, però, va buscar més porteria. Esperava el seu moment. Al 65 Gabi Riera i Parra es destorbaven mutuament per rematar de cap en una posició franca per marcar. A l 74 Gabi Riera sí que encertava. Aprofitava una passada en profunditat per encarar en solitari Coca i superar la seva sortida. La sentència arribava 10 minuts més tard, amb la pilota anant d’àrea a àrea. El Tic Tapa va servir ràpidament una falta just en la línia de la frontal per agafar desprenvinguts als colomencs. Eloy va estar atent per fer-se amb l’esfèrica i servir-la veloç per llançar un contraatac. Coca sortia de la seva porteria per tractar d’interceptar en la zona de tres quarts la passada cap a Parra, però no va aconseguir el seu propòsit i el davanter català marcava sense oposició, a porteria buida. Els lauredians van provar de reduir distàncies el més ràpidament possible, sense èxit. Dos xuts de fora l’àrea van ser les úniques opcions que van tenir.

El Sant Julià es troba en una situació complicada. Es troba a onze punts del líder quan només queda una jornada per finalitzar la fase regular. «No em fixaré en la classifiació. S’ha d’anar guanyant partits. Espero que aquesta derrota no passi factura al cap dels jugadors», assegura el seu tècnic, Carlos Sánchez. Considera que el seu equip ho va fer tot per vèncer al Don Denis: «Estic content per l’actitud dels meus jugadors. Ens ha faltat sort». Per la seva part l’entrenador colomenc, Richard Imbernón, remarcava que «teníem un guió preestablert. Ha sortit el que hem treballat durant la setmana», més a veure-les venir per frenar el joc del rival, al que deixa a una distància destacada: «Sabíem que si guanyàvem donaríem un cop important a la classificació».

La Adelita tomba la UE Sta Coloma
La sorpresa de la jornada es va produir a l’últim partit del dia. La Adelita UE Engodany va ser capaç de superar la UE Santa Coloma (0-3), que es presentava com a segon classificat i que cau al tercer lloc. Matos avançava els escaldencs al minut 39 amb un cop de cap. Els groc-i-negres van provar d’empatar a la segona part, però l’Engordany va ser letal en dos minuts. Primer amb el gol de Sanguina al 75 i la sentència era d’Alejandro al 77 amb un xut que es col·lava per l’escaire.

Sense problemes amb el cuerSegona victòria de l’FC Lusitans Les Barques en el segon partit de Raúl Cañete a la banqueta. Es va imposar de forma clara al Penya Encarnada d’Andorra (4-0), el cuer de la Primera Divisió. Només van passar tres minuts que ja manava en el marcador, amb un penal transformat per Villanueva. Passada la mitja hora Muñoz feia de cap el segon. Als cinc minuts de la segona part Fabio materialitzava el tercer i ja passat el temps reglamentari Aguilar tancava el marcador.

L’Encamp deixa el lloc de promoció
Victòria important per a l’FC Encamp (0-4), trencant una ratxa de tres derrotes seguides. Aconsegueix superar en la classificació a l’Assegurances Generals FC Ordino i sortir de la plaça de la promoció de descens, que li deixa al seu rival d’ahir. Els gols de Correia i Idris, aquest últim a les acaballes de la primera part, encaraven l’enfrontament per als encampadans. A l’inici de la represa Renato marcava el tercer, sentenciant l’enfrontament. Al 83 Ramírez feia el quart.