PUBLICITAT

Ordino

Ordino vol potenciar i recuperar antigues tradicions

Els cònsols volen donar "més força" a les festes de Carnaval de cara l'any vinent

Per EL PERIÒDIC

Brou de Carnaval, ahir.
Brou de Carnaval, ahir. | ANA / M.T.
Els cònsols d’Ordino volen donar «més força» a les festes de Carnaval de la parròquia de cara l’any vinent. Així ho va assegurar ahir la cònsol menor, Gemma Riba, durant la celebració del Brou de Carnaval. Riba va explicar que antigament a Ordino es feia el Robatori de les olles i fins i tot el judici dels contrabandistes, que avui en dia encara es manté viu a Encamp. 
 
Per aquest motiu, els nous mandataris comunals volen intentar recuperar alguna de les tradicions per donar més ambient al Carnaval, i és per això que treballaran per aconseguir més participació, segons ha informat l’ANA. 
 
A més, Riba va explicar que encara han de veure com li donen forma a aquest nou impuls que es vol donar a les festivitats , però en tot cas, tenen clar que caldrà la participació ciutadana, «que la gent s’impliqui perquè l’objectiu és passar-ho bé i que hi hagi més ambient». 
 
Durant la jornada d’ahir, Ordino va repartir 200 racions del Brou de Carnaval, que des de fa una trentena d’anys ofereix l’hotel Babot acompanyat de la carn d’olla i les botifarres, per recordar l’antiga tradició del Robatori de les olles. 
 
Antigues celebracions / Fa més de 30 anys, per Carnaval, el jovent de la parròquia anava per les cases per robar les olles de caldo a les mestresses de casa per posteriorment menjar-se-les a la plaça. Els cònsols d’Ordino recorden que es tractava d’un acte festiu, en què els joves anaven amb la cara emmascarada i feien enfadar a la gent llençant-los farina. 
 
Actualment, l’acte central del Carnaval a Ordino és l’àpat popular que té lloc el dilluns de Carnaval i el concurs de disfresses que es duu a terme a la tarda. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT