PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu demanarà la creació d’una oficina d’atenció als fronterers

L’objectiu és evitar desplaçaments per tràmits amb Immigració

Per EL PERIÒDIC

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. | TONY LARA
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, a proposta del grup d’Esquerra Republicana, demanarà al Govern d’Andorra que impulsi la creació d’una oficina d’atenció al treballador fronterer a la capital alturgellenca. L’objectiu és, segons va exposar el portaveu d’ERC, Francesc Viaplana, facilitar els tràmits a les persones de la Seu d’Urgell que estan a l’atur per poder treballar al Principat. Actualment, la taxa d’atur a la ciutat és del 14%, el que representa que hi ha 717 persones sense feina. Malgrat tot, la situació s’ha recuperat en els últims anys després de tocar fons el febrer del 2013 amb 1.001 aturats. 
 
Viaplana va considerar que un punt d’atenció com el que proposen és un benefici per ambdues parts, ja que per a Andorra és positiu que es puguin fer els tràmits a l’origen, a banda que «per proximitat, els treballadors de la Seu poden encaixar molt». Viaplana ha afegit que s’haurà d’estudiar si aquest servei es dóna tots els dies de la setmana o només unes hores. 
 
Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va explicar a l’ANA que actualment hi ha més de 1.600 treballadors fronterers, i va celebrar que, mentre que el nombre de quotes temporals per a fronterers es manté similar a la de l’any passat, han augmentat els permisos atorgats per quota prorrogable, és a dir, de perfils més especialitzats. Concretament, del mes d’octubre del 2014 al mes de gener del 2015 es van atorgar 17 permisos a fronterers, mentre que en el mateix període 2015-2016 hi ha hagut 26 contractacions i quatre més en tràmit.
 
Batalla es va mostrar convençut que la proposta tindrà una bona rebuda per part del Govern andorrà, tenint en compte que en aquesta matèria ja hi ha un contacte permanent entre les dues institucions. 
La moció presentada per ERC ha obtingut el suport de tots els grups municipals, tot i que s’ha modificat el redactat a petició de l’equip de govern per eliminar de la proposta inicial la demanda d’implicació de l’arquebisbe i copríncep d’Andorra en l’impuls de la iniciativa. Tal com va indicar Batalla, «entenem que el diàleg s’ha de dur a terme entre les diferents administracions públiques», i va destacar que l’Ajuntament té suficients espais per ubicar l’oficina, descartant així la proposta d’ERC de situar-la al palau episcopal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT