PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’aglomeració de gent a la festa de Carnaval provoca un ensurt

Diversos joves cauen en trencar-se les baranes de les escales del complex esportiu

Per ESTEFANIA GRACIA

Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp on anualment es realitza les celebracions nocturnes de Carnaval.
Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp on anualment es realitza les celebracions nocturnes de Carnaval. | EL PERIÒDIC
El Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp va aplegar dilluns a la nit més de 2.000 persones durant el Ball de nit i la posterior Discomòbil en motiu de la festivitat de Carnaval. Un aforament massificat que va ocasionar un ensurt als organitzadors i assistents en trencar-se les baranes de l’escala que dóna pas a l’espai, provocant així algunes caigudes entre els joves que es trobaven a la zona en aquell moment. Tot i això, afortunadament no hi va haver cap ferit i la nit va poder acabar sense més incidents. 
 
«El dilluns de Carnval sol ser un dels dies fluixos de la festivitat», segons va detallar ahir el cap d’Àrea de Museus i Tradicions del Comú d’Encamp, Àlex Arnó. Tot i això, durant la nit esmentada, es van haver de tancar portes perquè cap a les tres de la matinada es va superar l’aforament limitat –de 2.000 persones– del que disposa la sala del complex. 
Arnó va destacar que hi havia «massa gent», i els assistents es van començar a enfilar a les baranes, «i tot i que els membres de seguretat de l’espai els feien baixar, finalment aquestes van acabar cedint, però sort que hi havia els de seguretat, que en total eren 12». 
 
Tanmateix, Arnó va remarcar que va ser «un ensurt i no hi va haver ferits, perquè la barana està arran de terra i ja els fèiem passar per la rampa de minusvàlids precisament perquè no estiguessin per les escales i no es fessin mal». Tot i això, «hi havia gent que no sabia comportar-se, cridaven a la Policia, al Servei de Seguretat, als agents de circulació...». 
 
Canviar el tipus de festa / El cap d’Àrea de Museus i Tradicions del Comú d’Encamp va comentar que des de la comissió de festes de la parròquia «ens estem plantejant que aquest tipus de festes no es tornin a fer». 
 
Perquè «el problema no és posar més o menys seguretat, ja que teníem l’adequada, sinó el tipus de públic que tenim en aquests actes, mirarem potser de canviar aquest fet». «Ens plantejarem acotar més les edats i mirar de parlar amb els cònsols i consellers per buscar solucions i que aquests aldarulls no es tornin a repetir». Arnó també va destacar que no és normal «que hi hagués més gent a fora que a dins de la sala, hi havia gent que no venia a consumir, no entrava i es quedava fent botellón». «És un públic que veritablement no ens aporta res, per exemple, el dia d’abans vam fer la festa dels M80 i no hi va haver cap aldarull, perquè era una festa encarada a gent més gran».
 
Punt de vista dels assistents/ Alguns dels joves que van assistir dilluns a la nit a la festa d’Encamp, van comentar que els fets es van produir per una mala organització i per una mala actuació dels membres de seguretat; deixant que la gent s’anés aglomerant, tancant les portes i no actuant amb previsió.
 
Trencament de baranes / Quan es van trencar les baranes, els agents de circulació, la Policia i membres de la comissió es van quedar a fora del complex per posar ordre i procurar que no hi haguessin més problemàtiques. A més, «com ja era força tard i dilluns es tancava a les quatre, molta gent va anar marxant, i a partir de les tres i mitja ja es va calmar més l’ambient, però veritablement, durant uns 45 minuts hi va haver una situació una mica tensa». 
 
Tot i això, Arnó va remarcar que aquest ha estat un fet excepcional, «perquè jo porto molt de temps en les festes de Carnaval i altres celebracions força grans i mai havia vist tanta gent, mai havíem arribat a tancar les portes per superar el límit d’aforament de la sala». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT