PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els clubs cobraran 4.000 € per jugador per cada partit

L’ECA arriba a un acord amb la UEFA per repartir 150 milions, dels quals 50 són per a la fase de classificació

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors internacionals, en un entrenament de la selecció en la fase de classificació per a l’Eurocopa.
Els jugadors internacionals, en un entrenament de la selecció en la fase de classificació per a l’Eurocopa. | Tony Lara
Comptar amb jugadors internacionals, per als clubs més modestos en termes de pressupost, és una bona font d’ingressos. Els combinats dels petits països són els que més beneficiats en surten en percentatges, perquè per als gras clubs del continent o des les lligues més importants aquestes són quantitats irrisòries en els seus balanços econòmics. Els clubs d’Andorra que hagin comptant amb futbolistes al combinat nacional a l’última fase rebran 4.000 euros per jugador per partit convocat.
 
L’Associació Europea de Clubs (ECA), que reuneix a 220 entitats i que el 2008 va substituir a l’anomenat G-14, va realitzar ahir l’assemblea general a París per tractar diferents aspectes que afecta els seus interessos. Un dels punts que van abordar-se a la reunió va ser l’anunci de l’acord amb la UEFA pel repartiment dels diners pels jugadors internacionals que deixen a les seves respectives seleccions de cara a l’Eurocopa que es disputarà el proper estiu a França, continuant amb el mateix mecanisme que va emprar-se per a la passada edició de l’esdeveniment, el 2012 a Polònia i Ucraïna.
 
En total es repartiran 150 milions. D’aquests, cinquanta es destinen a la fase de classificació de la competició. La resta, per a la fase final de França del 10 de juny al 10 de juliol. És precisament de la ronda classificatòria d’on en treuen profit els clubs del Principat. Pels combinats que han jugat un total de 10 partits, com és el cas d’Andorra, cadascun rep 4.000 euros per jugador per partit on hagin estat inscrits a l’acta. La quantitat és de 3.400 pels equips que van jugar en aquesta ronda dotze enfrontaments. A la fase final la quantitat varia, però la mitjana rondarà els 5.800.
 
L’entrega d’aquests diners l’efectuarà la UEFA entre els mesos de setembre i octubre a les federacions nacionals, i aquestes als clubs que es troben sota el seu paraigües. La Federació Andorrana de Futbol rebrà les quantitats per al Don Denis FC Santa Coloma, UE Santa Coloma, Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià, FC Lusitans Les Barques i Assegurances Generals FC Ordino. L’FC Andorra els rebrà a través de l’ens espanyol, així com els clubs d’aquells estat. El mateix passa pels jugadors que estaven a França. Els propis futbolistes també surten beneficiats d’aquest repartiment. Alguns tenen estipulat en els seus contractes rebre un tant per cent per cada convocatòria.
Aquesta partida de diners per beneficiar als clubs que cedeixen els seus jugadors només està assignada de cara a l’Eurocopa, organitzada per la UEFA, i no pel Mundial, que l’ampara la FIFA. Si Gianni Infantino guanya les eleccions a l’organisme mundial confíen en arribar també a un acord per a que hi hagi una quantitat de diners a repartir.
 
La FAF dóna suport a Infantino
 
La FIFA tindrà nou president el 26 de febrer. Hi ha eleccions després de la marxa de Joseph Blatter, que va deixar la presidència després de disset anys fruit dels escàndols produïts al voltant de la seva persona i d’alguns dels màxims representants de l’organisme. Un dels principals favorits és el suís Gianni Infantino, fins ara secretari general de la UEFA. I aquest compta amb el suport de la FAF. 
Les relacions amb Infantino vénen de lluny. «És una persona a la que coneixem des de fa temps i sempre ha estat disposat a ajudar-nos en tot», exposa el president de la FAF, Víctor Santos, remarcant que «sempre ens ha rebut com si fóssim una federació d’una gran potència del futbol i ha donat suport als petits a través de projectes i ajudes». Per tant, el vot d’Andorra serà per a ell perquè es tracta d’una «persona molt preparada per al càrrec». El propi Infantino es va posar en contacte amb l’ens del Principat per conèixer les seves intencions, i en saber el suport va fer públic el seu agraïment a través del seu compte de Twitter, així com a la resta de federacions que també s’han pronunciat en el mateix sentit.
 
Perquè en aquestes eleccions totes les federacions compten per igual. «El vot val el mateix que el de qualsevol altre país. Té el mateix valor». També es presenten a les eleccions el xeic de Bahrain Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, el príncep jordà Ali bin Al Hussein, el sudafricà Tokyo Sexwale i el francès Jérôme Champagne. Tots aquests candidats no s’han posat en contacte amb la FAF. «No hem tractat amb ells», assegura Santos.
 
Definides les jornades dels play-off pel títol i la permanència

La FAF va realitzar ahir el sorteig dels play-off de la Lliga Grup Becier, tant els del títol com els del descens. Aquest cap de setmana finalitza la lliga regular i la competició tindrà una aturada fins al 20 de març, quan es rependrà. Entremig es jugaran tres rondes de la Copa Constitució. Els play-off al títol arrencaran amb els partits UE Santa Coloma-Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià, i FC Lusitans Les Barques-Don Denis FC Santa Coloma. Per assolir la permanència els enfrontaments són en la primera cita FC Encamp-La Adelita UE Engordany i Assegurances Generals FC Ordino-Penya Encarnada d’Andorra. La part decisiva de la competició compta amb sis jornades, per finalitzar el 8 de maig. En aquella data, que pot ser decisiva, els partits pel títol són Les Barques-Tic Tapa i Don Denis-UE Santa Coloma. Per la permanència són Assegurances Generals-La Adelita i Penya Encarnada-Encamp.
 
Per estar el millor preparats de cara als play-off, els àrbitres de la FAF faran de l’11 al 14 de maig una estada a les instal·lacions del Complex Esportiu de Futbol de Salou. Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la federació catalana, està emmarcada per millorar el rendiment dels col·legiats i sobretot per mantenir una unificació de criteris. Es realitzaran exercicis teòrics i pràctics, a més de visualitzar-se videos amb jugades que poden presentar dubtes i assistir a un partit de la Primera Catalana. És la primera ocasió que es realitza una estada d’aquest tipus i hi participaran 10 àrbitres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT