PUBLICITAT

Andorra la Vella

Peñarroya: «Shermadini no va jugar els últims minuts per decisió meva»

El tècnic explica aquesta decisió tècnica al Palau: «Va jugar Jones perquè calia velocitat i energia»

Per Iván Moure

Peñarroya dóna instruccions als seus jugadors en el Barça-MoraBanc del diumenge passat al Palau Blaugrana.
Peñarroya dóna instruccions als seus jugadors en el Barça-MoraBanc del diumenge passat al Palau Blaugrana. | BCA
Quan corria el minut 34 al Palau Blaugrana, sis per al final, i amb 72-63 favorable al Barça a l’electrònic, Joan Peñarroya va decidir treure Giorgi Shermadini de la pista i donar entrada a Bogdanovic, deixant la responsabilitat com a quatre a Shawn Jones. El georgià, tot i ser la clara referència dels tricolors i estar al top-5 en valoració a la Lliga Endesa, ja no tornaria a jugar amb el partit per decidir. Peñarroya va comparèixer ahir i va justificar la decisió: «Ell està perfecte. Va ser cosa meva. Vaig considerar que necessitàvem més velocitat i energia».
Amb tot, el tècnic egarenc va deixar ben clar que seure’l en els moments decisius no va ser cap càstig: «Estic molt content del seu partit al Palau». Shermadini va ser el màxim anotador del MoraBanc amb 17 punts, va capturar 6 rebots i va obtenir un 18 de valoració en 22:57 minuts de joc, el cinquè amb més temps a pista dels tricolors.
 
Qui sí té el seu rendiment en dubte és Navarro, que no ha fet cap punt en els dos últims partits i que contra el Barça va ser el partit en què va jugar menys minuts aquesta temporada, amb 11:17. Peñarroya va admetre que l’escorta no es troba en el seu millor moment, però no va dubtar a donar-li el seu suport: «Les temporades són molt llargues, els jugadors tenen moments més bons i més dolents. David està en un moment baix, no sabem ni per què, però tenim confiança màxima i absoluta per a un jugador que és molt important per nosaltres. No estem acostumats a que tingui 2-3 partits com els que ha tingut ara, però hem d’ajudar-lo».
 
Del partit contra el Barça, el tècnic del conjunt tricolor apunta a una petita davallada en el darrer quart com a causant de la derrota: «Al primer quart vam portar el ritme del partit, al segon va costar més però vam millorar en defensa... Crec que vam fer un partit de tu a tu contra el Barça tret de l’últim quart, quan agafen una diferència d’inici, però vam tornar a ficar-nos en el partit i fins i tot vam tenir dos triples ben tirats de Bogdanovic i Schreiner que si entren empatàvem». Amb tot, justifica que va ser un bon darrer quart: «Són situacions que un equip com el nostre contra un gran, si les té no treu tan profit. Defensivament, als últims deu minuts vam concedir dues cistelles de dos. Però van ficar quatre triples i en algun d’ells vam poder defensar millor».

Assemblea general amb nous projectes i cap decisió

L’Assemblea General de l’ACB va conèixer ahir diversos projectes de competició europea que impulsen la FIBA i l’Eurolliga. Per exemple, les línies mestres d’un possible canvi de model, que actualment es basa en la màxima competició continental en el número de llicències. Això vol dir que si el MoraBanc guanya la Lliga Endesa 2015-2016, no jugaria la pròxima Eurolliga, cosa que no passa amb l’Eurocup (tenen plaça els vuit primers). «Hi ha molta disparitat i nosaltres som partidaris d’un model que premii els resultats esportius», va afirmar el president del club andorrà, Gorka Aixàs.

Els clubs han ajornat la decisió, com també la del repartiment econòmic pels drets televisius, que s’ha de decidir si es manté per patrocini a parts iguals i per drets segons la classificació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT