PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les lesions forcen la FAE a dur només dos representants a Lillehammer

Mariona Raméntol i Clàudia Mijares cauen d’una llista amb Carola Vila en fons i Albert Pérez en alpí

Per Iván Moure

D’esquerra a dreta Erola (tècnic), Beal, Antes (tècnic), Martí, Pérez, Cabanes i Raméntol, darrere de la mascota de Lillehammer 2016, ahir a la seu del Comitè Olímpic Andorrà a la capital.
D’esquerra a dreta Erola (tècnic), Beal, Antes (tècnic), Martí, Pérez, Cabanes i Raméntol, darrere de la mascota de Lillehammer 2016, ahir a la seu del Comitè Olímpic Andorrà a la capital. | TONY LARA
A partir de dissabte comencen els Jocs Olímpics de la Joventut d’Hivern 2016 a Lillehammer en un moment no gaire bo per a Andorra. Diverses lesions han impedit portar una delegació que finalment només comptarà amb dos representants: Carola Vila en esquí de fons i Albert Pérez en alpí.
 
Els que han caigut de la llista són també d’alpí: Mariona Raméntol, que es va lesionar la temporada passada, es va recuperar a l’estiu i va poder treballar al ritme de la resta de corredors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) però al novembre va patir una tendinitis que encara avui no s’ha tret de sobre; i Clàudia Mijares, que al gener es va lesionar una mà obrint la Copa d’Europa de Zinal (Suïssa) i no s’ha recuperat a temps.
 
També s’ha quedat sense Lillehammer Carles Aguareles Loan. Aquest, però, es deu a que la temporada passada es va lesionar i no va poder sumar una sèrie de punts, sobretot als Mundials júniors, que l’han impedit tenir una plaça.
 
Aquest equip més curt de l’esperat no va impedir que el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, somiés amb tornar a fer història: «Encara recordo l’alegria per la medalla de Verdú fa quatre anys. Tenim un gran campió i ara toca demostrar-ho de nou». Martí va fer un back ground en el seu discurs per rememorar a Innsbruck el que ell bateja com «l’esmorzar més llarg de la meva vida». «Tothom va venir a felicitar-me per aquell bronze de Verdú. Porteu la bandera d’Andorra i hem de defensar aquesta etiqueta. Uns desitjo la millor de les sorts i a veure si torneu a repetir un metall».
 
El secretari d’Esports d’Estat, Jordi Beal, va aplaudir les millores als últims anys en l’estructura de la FAE  i va assegurar que els seus esportistes són els que es deixen veure amb més freqüència al Centre de Tecnificació d’Ordino: «Els veiem entrenar i preparar els esquís amb esforç. Esperem que rendiu al nivell dels entrenaments, amb medalla o no, perquè aquest treball que feu ha de donar els seus fruits... Per què no ara? El que està clar és que ja no anem a participar, sinó a competir. Seran més de 70 països i més de 1.000 participants. Gaudiu de l’experiència i compartiu-la a la tornada», va desitjar.

Tant Vila com Pérez debutaran dissabte. Ella ja és allà. Ell ja ha recuperat la confiança després d’un inici de campanya dubitatiu. Fins i tot ha entrenat amb Verdú i ha rebut alguns consells. Era ell o Àlex Rius i no esperava que l’escollissin però afronta Lillehammer «amb optimisme i il·lusió. Es la cita més important de la meva carrera, represento Andorra i donaré el màxim».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT