PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc ha d'aguantar el ritme

L'equip tricolor rep el Tenerife amb la necessitat de guanyar per no allunyar-se del grup que aspira al ‘top-8’, ara amb una victòria d’avantatge

Per Iván Moure

Shermadini (d’esquenes) i Daniel Clark intenten capturar un rebot defensiu davant Xavi Rey (dorsal 47) i Hanley (a la dreta), que també lluiten per guanyar la pilota, a l’octubre en el partit de la primera volta a la pista del Tenerife.
Shermadini (d’esquenes) i Daniel Clark intenten capturar un rebot defensiu davant Xavi Rey (dorsal 47) i Hanley (a la dreta), que també lluiten per guanyar la pilota, a l’octubre en el partit de la primera volta a la pista del Tenerife. | Miguel Barreto
Una victòria separa el BC MoraBanc Andorra d’Unicaja, Fuenlabrada i Bilbao, així que l’equip que dirigeix Joan Peñarroya rep demà a la nit a l’Iberostar Tenerife (Poliesportiu, 21.00 hores) amb la necessitat de guanyar per no allunyar-se del grup que aspira al top-8.
 
Tenerife va suposar la primera victòria de la Lliga Endesa 2015-2016, cosa de poca importància per a l’entrenador del conjunt andorrà: «És un equip que ha canviat d’entrenador i ara juga diferent, sobretot en defensa. Ha guanyat dos dels últims tres partits a domicili i això el fa força perillós».
 
El MoraBanc, però, vol fer de la seva pista un fortí. Ja han visitat el Principat la majoria dels grans: Barça, Reial Madrid, València i Gran Canària. El partit sobre el paper més difícil a la segona volta serà el Baskònia. Hauran de passar pel parquet del Poliesportiu CAI, Estudiantes, Fuenlabrada, Múrcia, Joventut, Obradoiro, a més del Tenerife. Així que Bogdanovic, que ahir complia 31 anys, té clara una cosa: «A casa hem de ser forts i mirar de guanyar tots els partits. Amb l’afició que tenim per als rivals es fa difícil jugar aquí. Així que ara depèn tot de nosaltres». Una premissa que reforça el serbi recordant les mínimes diferències que hi ha entre la part alta i la baixa: «Hem de guanyar molts partits per mantenir-nos en aquesta posició, per això són tan importants els partits a casa».
 
UN ANY I ESCAIG A ANDORRA / Bogdanovic va ser un dels reforços d’hivern la temporada passada. Va arribar a Andorra el 27 de gener i d’això fa any i escaig. Les situacions de llavors i d’ara són antagòniques, com ell mateix reconeix: «Hi ha molta diferència. Era el primer any a l’ACB i lluitàvem per salvar-nos. Vam aconseguir-ho gràcies a una bona segona volta. Aquest any tenim millor equip i com diu Peñarroya, hi ha xispa, una gran atmosfera al vestidor. Quan guanyes tot és més fàcil, entrenes millor... Juguem per a l’equip, sense distingir individualitats. La Copa se’ns va escapar i haurem de millorar a la segona volta, perquè al final del curs això ens faci estar als play-off pel títol». 
 
L’americà Shawn Jones té clar que el rival no és més ni menys bo que d’altres: «Els dos equips volem guanyar i haurem de donar la nostra millor versió». El pivot tricolor encara recorda la derrota al Palau Blaugrana malgrat donar una bona imatge, i va exigir posar una marxa més demà: «Hem d’estar més forts que al Palau. La defensa ha de ser més agressiva. És cert que a la primera volta vam guanyar [81-83] però demà ens trobarem un equip diferent al de llavors, més difícil».
 
VIDORRETA I L'EQUIP DE LES DUES CARES / Txus Vidorreta no va ocultar les dues versions del seu Tenerife, on treu a fora el que no guanya a l’Insular Santiago Martín, però amb matisos. «A Casa hem perdut els tres últims partits, però eren el Barça, el València i l’Unicaja. Hem de netejar la ment de cara a jugar fora, on hem guanyat quatre dels darrers sis».
El nou tècnic del Tenerife, que va rellevar després de la quarta jornada un Alejandro Martínez que va plegar per motius personals, té una lectura clara del que li espera al Polieportiu: «L’Andorra a casa juga amb xispa, serà un partit d’alta anotació contra un rival que està fent les coses bé, a casa sobretot, tot i que només té dos triomfs més que nosaltres». I també va parlar de les armes del seu equip: «Fora millorem els números en atac; agafem més rebots i som el tercer equip més assistent. Els percentatges són molts superiors als de casa i haurem de mantenir aquesta línia».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT