PUBLICITAT

Escales-Engordany

Micromecenatge per finançar el nou llibre il·lustrat de Sergi Mas

El volum es titularà ‘Aspectes de l’art popular d’Andorra’

Per E.J.M.

Portada del nou llibre que prepara Sergi Mas.
Portada del nou llibre que prepara Sergi Mas. | SERGI MAS
El polifacètic artista Sergi Mas (Barcelona, 1930) treballa en la publicació del seu nou llibre, Aspectes de l’art popular d’Andorra, un volum de 138 pàgines, de les quals 120 són il·lustracions originals. Per editar el llibre Mas ha endegat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per aconseguir els 2.500 euros necessaris per editar la publicació. 
 
El termini d’aportacions, que van dels 5 als 250 euros, finalitza el 21 de març. Les donacions es poden realitzar a través de l’enllaç http://vkm.is/sergimas. El llibre es presentarà el pròxim Sant Jordi, el 23 d’abril. Les contribucions es destinaran a l’edició del llibre, del qual se n’imprimiran 600 exemplars. Si la campanya de micromecenatge té molt d’èxit, hi haurà una ampliació de la tirada.
 
El contingut del volum dedicat a l’art popular i artesania tradicional conté els següents capítols: Els pastors, sabies que eren artesans?; Els esclops d’en Pau; Vulcà no va forjar el Pirineu; Dalla, dalla, la gran dalla; El vidre, un líquid sòlid enlluernador; Paners i cistells, rebesavis de l’artesania; El saler: nau insígnia de l’art del pastor; Andorra o els homes d’aram; Sant Josep, la serra i el dimoni; Que es faci la llum...; L’art de fer fum; Els tupins s’assemblen a les olles; La balanguera fila, fila, la balanguera filarà; Les senyores culleres i forquilles amb altres parents; Les tenebres i els sons; El jou del bou; De lloses i de pissarres; Caps de biga amb caps de gat; Serviu-nos de nord i guia, i Tanca la porta i porta la clau.
 
Els mecenes rebran diversos obsequis segons la quantitat aportada, entre les quals hi ha gravats i il·lustracions de Mas, com l’Auca de Nostra Senyora de Merixtell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT