PUBLICITAT

Escales-Engordany

Assaig.9 celebra la dècada estrenant ‘Sangoneres’

La companyia de la Massana adapta l’obra ‘Maleïda fortuna’

Per E.J.M.

Cartell de l’obra ‘Sangoneres’.
Cartell de l’obra ‘Sangoneres’. | COMÚ DE LA MASSANA
Recorden Francesc Pinyol, un dels idiotes convidats al sopar que cada dimecres munten un grup d’amics a El sopar dels idiotes, obra de Francis Veber? Doncs Pinyol continua amb la seva mala sort i protagonitza Maleïda fortuna, també de Veber. Per celebrar el seu desè aniversari, la companyia massanenca Assaig.9 interpretarà l’adaptació de Maleïda fortuna, que en la versió andorrana es titula Sangoneres. 
 
L’obra s’estrenarà el 26 de febrer, com sempre al Teatre de les Fontetes, i també es representarà els dies 27 de febrer i 3, 4 i 5 de març, a les 21.30 hores. Les localitats es posaran a la venda el 15 de febrer.
 
«És l’obra amb més humor, amb més gags i més riure que hem fet fins ara», va explicar ahir una de les actrius de la companyia, Assumpta Casanovas. «També tenim molt d’atrezzo, tot movible i reciclable, que ens han fet joves artistes del país: escultures, audiovisuals, etcètera». 
 
Com és habitual en els espectacles d’Assaig.9, una de les membres de la companyia els ha dirigit, en aquest cas, Anna Vicent. L’equip artístic el formen Toni Escabias, Ramon Ribó, Júlia Troguet, Mercè Torrente, Carles Padial, Assumpta Casanovas i Rafa Atalaia. Dolors Novellas s’encarrega de la realització.
 
«Pinyol està a l’atur, desesperat, i acaba simulant que és un fals ric, de manera que es torna un triomfador, una icona sexual, i apareixen les sangoneres que busquen els seus diners, com l’exdona», explica Casanovas. 
 
La companyia Assaig.9 està formada per un grup consolidat que any rere any opta per una comèdia esbojarrada, i el públic sempre respon positivament. L’any passat va presentar la comèdia Toc Toc, de Laurent Baffie, en què sis pacients amb TOC (trastorn obsessiu compulsiu) coincideixen a la sala d’espera de la consulta d’un psiquiatre.
Entre les obres que ha representat també s’ha atrevit amb el teatre de gest, amb la comèdia MassaSport, a l’estil Tricicle. D’altres espectacles han estat Oh!tel, Diner molt negre i El final d’un conte de fades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT