PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pintat culpa el Govern de donar una mala imatge a l’exterior

Els Liberals demanaran explicacions sobre el cas de la clínica Marquès

Per Lidia Raventós

josep pintat
josep pintat | Tony Lara
El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, va acusar ahir el Govern de donar una imatge «nefasta» de país arrel de la polèmica aixecada per l’actuació de l’Executiu en la instal·lació de la clínica de fertilitat de l’Institut Marquès. «És lamentable que un inversor estranger que s’interessa pel país rebi aquest tracte», va sentenciar. Darrera la controvèrsia, segons va exposar Pintat, «sembla que hi ha una lluita entre alguns ministres per substituir el cap de Govern». I va assegurar que «últimament ens guiem més per criteris electorals que per criteris de país».
 
El president liberal també va apuntar que «presentarem les preguntes pertinents» ja que «no es pot gestionar així de malament cada vegada que ve un inversor». Amb tot, Pintat no va voler entrar a valorar la posició del ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, que hauria vetat la instal·lació de la clínica malgrat que el centre ja havia tancat un acord per situar-se al Principat. 
 
El grup parlamentari liberal va explicar també que un dels pilars de la inversió estrangera al país és la baixa fiscalitat i va aprofitar per posar en dubte que segueixi sent així amb el marc pressupostari presentat pel Govern la setmana passada i sobre el qual van presentar una esmena a la totalitat. En aquest sentit, va reiterar que, segons el seu entendre, el marc pressupostari del grup demòcrata només és «maquillatge» i «no servirà per assolir unes finances sostenibles». 
 
CAS BPA’/ Josep Pintat també va confirmar ahir que la comissió de vigilància «treballa en un model de redacció de carta» per convidar els germans Cierco i directius de BPA a comparèixer. Una invitació, va recordar, que podran o no acceptar ja que no tenen obligació de comparèixer. Sigui com sigui, Pintat va valorar que això permetria «tenir un altre punt de vista».
 
D’altra banda, el president del grup liberal també va comunicar que «no sé si hi haurà solució abans del 10 de març amb la informació que tinc ara mateix». El més important, va subjectar, «és trobar una solució quan abans» ja que aquest afer «també danya la imatge d’Andorra». La manca d’un resultat favorable, va desenvolupar, «seria un cop dur» ja que «el Govern no ha previst una reserva en els pressupostos per si la solució de BPA no és la que esperen». «De moment, l’únic que fan és anar canviant de data cada cop», va concloure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT