PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marcar el ritme a la resta

Pere Marquina és una de les 25 llebres que diumenge hi haurà a l’eDreams Mitja Marató de Barcelona. Qui vulgui finalitzar-la amb un temps d’1.25 hores ja sap que fer, seguir-lo.

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marquina, amb ulleres, fent de llebre a l’edició de l’any passat.
Marquina, amb ulleres, fent de llebre a l’edició de l’any passat. | Facebook
Hi ha una figura a certes curses que tenen un paper ben rellevant per a molts. Són les llebres, aquells atletes que s’encarreguen de marcar un ritme per a que s’assoleixin marques. La d’uns per guanyar i poder fer rècords, i la d’altres per finalitzar la prova amb el temps que s’havien plantejat, sent igual si la completen en una posició o una altra. A la eDreams Mitja Marató de Barcelona, que es disputa diumenge, Pere Marquina serà un d’aquests encarregats d’estar pendents del crono.
 
Serà una de les 25 llebres oficials de la cursa pels atletes populars. Hi ha amb diferents temps: 1.15, 1.20, 1.25, 1.30, 140, 145 i 2.00 hores. Qui es plantegi acabar-la en 1.25 només ha de seguir a Marquina, que com la resta que realitzen aquesta funció porten a l’esquena una banderola amb la marca que tenen fixada. El seu ritme serà de 4.02 minuts per quilòmetre. Serà la quarta edició de la prova de la capital catalana on fa de llebre. Realitzar aquesta funció «és una mica estressant i vulguis o no una mica de pressió hi ha. No pots fallar», assegura Marquina, que ha d’estar pendent del rellotge per assolir el temps establert: «És complicat. Prefereixo anar a competir que tenir aquesta responsabilitat. Es tracta de mantenir el ritme i animar a la gent que et segueix perquè pugui seguir fent-ho».
 
Qualsevol atleta té l’opció de seguir alguna de les llebres que l’organització posa a la seva disposició. «És un punt de referència per a qui vulgui», i a la banderola surt clarament en quan creuaran la línia d’arribada. Fins i tot per rebaixar la marca hi ha qui realitza un esprint al tram final. Per assolir l’objectiu «el control de ritme és important perquè és una cursa de llarga distància i l’habituallament és bàsic, menjar i beure quan toca». Un cop acabada la cursa, amb l’objectiu assolit, «és una satisfacció. T’ho agraeixen moltíssim a meta».
 
La presència del Principat a la prova de la Ciutat Comtal serà notable, amb més d’una seixantena de representants del país, tant d’andorrans com de residents. A més, la proximitat de la Zurich Marató de Barcelona, que es disputa el 13 de març i que part del recorregut passa per la Mitja, fa que sigui una bona oportunitat de cara a veure amb quin estat s’està de cara als 42,195 km. Aquesta Mitja compta amb rècord d’inscrits. Serà 16.200 els participants, superant l’anterior marca, que es trobava en els 15.088 de l’any passat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT