PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Rècord d’afluència al Parc Natural de l’Alt Pirineu

L’espai protegit rep 263.188 visitants durant l’any 2015

Per EL PERIÒDIC

Mirador del Corbiu.
Mirador del Corbiu. | PNAP
El Parc Natural situat a l’Alt Pirineu va rebre durant l’any 2015 un total de 263.188 visitants, segons va informar ahir Ràdio Seu. Aquesta xifra suposa un rècord d’afluència, amb un augment del 8,85% en relació amb l’any anterior, quan van visitar l’espai protegit un total de 241.784 persones.
 
Pel que fa al perfil del visitant, el 76% és d’origen català, mentre que el públic estranger supera al de l’Estat espanyol amb un 13% i un 11% respectivament. El nombre de turistes s’obté a partir de les dades registrades als comptadors automàtics de vehicles ubicats en els 11 accessos més importants del Parc Natural. 
 
La procedència més habitual dels visitants espanyols és el País Valencià que representen un 38,6% del total, Madrid amb un 21,2% i el País Basc amb un percentatge del 17,35. Com és d’esperar tenint en compte la seva proximitat amb el Parc, França és l’origen dels principals turistes estrangers.
 
L’anàlisi detallada per mesos confirma la tendència que ja s’ha vist els darrers anys d’una afluència marcadament estacional i concentrada bàsicament en la temporada d’estiu. Pel que fa als indrets més freqüentats són Tavascan i Lladorre (Vall Cardós), Sant Joan de l’Erm (Alt Urgell), la vall de Bonabé (Alt Àneu), les valls de Tor i d’Àreu i la zona de Viròs (Vall Ferrera).
 
L’any 2015 es destaca la posada en funcionament del Centre de visitants dels Parcs dels Pirineus a la Seu d’Urgell. El nou centre està estratègicament ubicat a la carretera que duu a Andorra i per la qual passen centenars de milers de vehicles al llarg de l’any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT