PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern veu l’expropiació com a última opció per a l’heliport

Continua la recerca del terreny: «No abandonem el barco»

Per R. M. S.

Trini Marín, cònsol major d’Escaldes, juga al tennis amb el ministre Alcobé, ahir al Prat del Roure en el Saló del Videojoc.
Trini Marín, cònsol major d’Escaldes, juga al tennis amb el ministre Alcobé, ahir al Prat del Roure en el Saló del Videojoc. | TONY LARA
La recerca del terreny idoni per a l’heliport nacional continua. El ministre d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va assegurar ahir que «quan un projecte interessa s’ha d’intentar que pugui ser possible, malgrat les polèmiques i les dificultats». «No abandonem el barco», va manifestar, tot afegint que l’opció d’expropiar terrenys no es planteja fins el moment per la complexitat que suposaria i els maldecaps que donaria a l’administració. 
 
«És un camí amb molts obstacles, i vull treballar perquè l’heliport sigui possible, i si no és a la primera o a la segona, esperem que a la tercera sigui possible», va explicar el ministre, que quan se li va preguntar sobre l’opció d’expropiar terrenys privats, va afirmar que «si cal fer això, ja ho estudiarem», però que de moment «parlem de terrenys comunals,per tant no és operatiu perquè no toca en cap cas expropiar a un comú». «En tot cas s’ha de buscar el màxim possible de consens», va manifestar, tot assegurant que «la via de l’hostilitat de l’expropiació» envia al Govern a  «un camí molt complicat perquè això el condueix a judicis si no estem d’acord. Segurament hi ha alternatives que no aquesta».
 
Atac als Liberals / Alcobé va enviar un missatge als Liberals, que van plantejar traure les partides reservades a certs projectes del Govern: «La nostra idea és fer projectes, no desfer-los. Obstaculitzar-los no és la via per tirar endavant el nostre país». Així mateix, el ministre va  recordar que en un mes «màxim» es trauran les concessions noves a licitació per operar en l’estació d’autobusos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT