PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Meteorologia alerta per possibles precipitacions i baixes temperatures

La neu torna a les cotes a partir dels 1.000 metres, alternant-se amb la pluja

Per El Periòdic

Un estacionament d’Arcalís.
Un estacionament d’Arcalís. | emilio prenas
Torna el fred en detriment de les jornades primaverals dels darrers dies. La previsió meteorològica anuncia fortes baixades de temperatura arreu del país i possibles precipitacions que, no obstant, únicament tindran presència a les parròquies del nord. Segons meteo.ad, les nevades d’aquesta matinada esdevindran en nuvolades la jornada d’avui a la majoria del país. Els serveis meteorològics dels països veïns, però, anuncien precipitacions d’aigua i neu a bona part del Principat tan la jornada d’avui com fins demà al migdia per tornar el matí de dijous. 
 
En el que sí coincideixen els serveis de previsió meteorològica, però, és en la forta baixada del mercuri. Fins a set graus de descens arreu del país, arribant les temperatures mínimes als cinc graus negatius i sent les màximes previstes de 2 a 5 ºC. Els cels es mantindran ennuvolats la jornada d’avui i meteo.ad adverteix de la possibilitat de precipitacions a les parròquies altes. Pel que fa a la jornada de demà, s’espera sol al sud i núvols amb la possibilitat de pluja al nord. 
La neu tornarà, segons el servei de Meteorologia governamental, la jornada de dijous. EL web parla de «petites precipitacions» pel proper dia 18, sense especificar a partir de quina cota es donaran.
 
Mesures especials a la carretera/ Malgrat l’advertència de nevades, mobilitat no preveu mesures especials a les carreteres. L’obligatorietat d’equipaments s’anirà estipulant en funció de l’evolució del temps i els avisos del COEX, segons va informar ahir el servei de mobilitat. 
 
Precaució per allaus/ Pel que fa al risc d’allaus, el servei de Meteorologia situa l’alerta en precaució. Si bé «no existeix perill meteorològic per a la població en general», es recomana seguir «l’evolució de les prediccions meteorològiques» sobretot si es preveuen sortides a la muntanya en zones no controlades. Les nevades podrien canviar el nivell d’alerta les properes hores. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT