PUBLICITAT

Tremp

Volen recuperar la idea de vegueria com a distribució territorial

La intenció de Rosa Amorós és gestionar millor els recursos

Per EL PERIÒDIC

Rosa Amorós, nova delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.
Rosa Amorós, nova delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran. | ACN
La nova delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, té la voluntat de recuperar la idea de vegueria com a distribució territorial. En declaracions que recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Amorós va apuntar que «treballarem per aconseguir ser-ho». Segons la delegada a l’Alt Pirineu i Aran, disposar de la vegueria permetria tenir una administració més propera i àgil i poder fer una millor gestió dels recursos.
 
La nova representant del Govern es va marcar com a principal repte de legislatura fer arribar les demandes dels ciutadans i les necessitats del territori al Govern de la Generalitat i fer de la delegació «la casa de tots» i una administració molt propera a la ciutadania. Amorós va afirmar que vol «fer de pont entre les institucions i les persones». L’objectiu de la delegada, en aquest sentit, és «treballar pel benestar de les persones i que visquin el millor possible». Per aconseguir-ho va considerar que s’ha de treballar per la promoció econòmica, la millora de les infraestructures i garantir el bon funcionament dels serveis.
 
En l’entrevista a l’ACN, Amorós va destacar que «és molt important fer pedagogia» d’aquest territori i «posar-lo en boca de tothom». En aquest sentit, la delegada va assegurar apostar per una major cooperació entre els pirinencs tot i les dificultats de les distàncies i les comunicacions d’aquest extens territori sovint castigat per les inclemències del temps a l’hivern. La nova representant del Govern va destacar el paper del sector turístic en aquestes comarques i va apuntar que «és un dels àmbits que més possibilitats tenen» i va afegir que s’ha de seguir treballant en la seva promoció tant la neu, com els esports d’aventura però sense oblidar el turisme cultural i històric. 
 
Per Amorós no tot és turisme i va destacar així el paper que fan els pagesos en aquestes comarques i va indicar que estarà al seu costat per trobar solució als problemes diaris que han d’afrontar. La primera reunió que va mantenir Amorós com a delegada va ser amb l’Associació de Ramaders del Pallars per tractar les diferents problemàtiques que els han mantingut en lluita els darrers mesos com la fauna salvatge o el retard en el cobrament dels ajuts, entre d’altres. Amorós és conscient de la necessitat de millorar les infraestructures viàries i va afirmar que «tenir-les bones ajudaria a la vida personal i al desenvolupament econòmic i social» de les comarques del Pirineu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT