Santa Coloma

El Don Denis, un líder sòlid

L’FC Santa Coloma és el més regular i entra als play-off pel títol amb 7 punts de diferència sobre el Lusitans, el segon classificat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Ayala trepitja la pilota davant la pressió de Girau.
Ayala trepitja la pilota davant la pressió de Girau. | Tony Lara
Els números del Don Denis FC Santa Coloma durant la fase regular són més que destacables, al que se li suma també que els seus rivals directes han anat perdent punts pel camí. Aquest fet permet al conjunt dirigit per Richard Imbernón ser el principal candidat a erigir-se com a campió, el que suposaria el tercer títol de lliga consecutiu amb el tècnic a la banqueta colomenca.

La diferència que té de punts és força important, un fet que no és gens normal a l’hora d’entrar als play-off, donat que els quatre de dalt sempre han estat igualats i les diferències han estat mínimes. «Arribar als play-off amb 7 punts d’avantatge no sé si s’havia vist alguna vegada», exposa Imbernón, admetent que «si ens ho arriben a dir a principi de temporada no ens ho haguéssim cregut». El joc i la regularitat li ha valgut estar al Don Denis en la privilegiada situació que ocupa per entrar a la part decisiva de la campanya: «És normal al llarg de la temporada deixar-se punts pel camí, però nosaltres quasi no n’hem perdut i la resta sí, i d’aquest fet ens en hem aprofitat».

Una de les claus de l’èxit es troba en el grup de jugadors amb el que compta. «Tenim una manera de treballar on li donem molta importància al vestidor. Aquest és un fet essencial, perquè dins el camp s’han de fer sacrificis, i més pels altres que no pas per a un mateix. És bàsic que el grup estigui unit per aconseguir-ho», afirma el tècnic, que sap que si el seu equip no falla la lliga tornarà a ser colomenca. «Seria absurd dir que no ho tenim ben encarat, però hem d’anar amb peus de plom. Tenir 7 punts d’avantatge implica tenir un bon coixí, però matemàticament encara no hem aconseguit res i no ens podem relaxar. No hi ha res guanyat encara. Hem de sortir com si estiguéssim igualats a punts amb la resta». Els números l’avalen. El Don Denis en catorze partits només ha deixat escapar cinc punts, i és l’equip més golejador i el que menys encaixa.

Empat sense gols que no serveix a cap dels dos
Pas enrera el que donen Restaurant Tic Tapa i UE Santa Coloma de cara no només a lluitar pel títol als play-off, sinó de classificar-se de forma directa per jugar a Europa. Les diferències respecte els dos primers s’amplien. Van empatar en un enfrontament sense gols i on es van produir al llarg dels noranta minuts diferents alternatives.

El domini inicial va ser per als lauredians, que provaven de crear perill a través de la seva banda esquerra. Els colomencs, per contra, perdien ràpidament la pilota un cop es feien amb el seu control. Moussa al davant es trobava massa sol. Esperaven al rival al propi camp. Aaron, des de l’esquerra realitzava una centrada que no trobava rematador a l’àrea petita. Els groc-i-negres van anar de mica en mica agafant més possessió i combinant més en terreny contrari. Ayala, després de realitzar un retall, etzibava un xut de fora l’àrea que tocava lleument el travesser en la seva zona superior. A la següent jugada, a l’altra porteria, Gallego centrava cap a Girau. Aquest no tocava bé i Periánez atrapava sense problemes. Bernat tractava de sorprendre des de l’escaire de l’àrea i l’esfèrica s’escapava per centímetres.

En la represa el matx va ser més igualat. Al començament de la segona part, en el primer atac del Tic Tapa, Periánez no va poder atrapar el xut de Girau, la pilota arribava a Casabella i aquest xutava sobre un defensa. Als dos conjunts els faltava profunditat i eren conscients que no podien perdre el matx per no complicar-se encara més el seu lloc a la classificació de cara al tram final i decisiu de la temporada. En servei de banda Bernat rematava massa alt en una ocasió franca. Al 67 la centrada de Txus la rematava de cap Boris també per sobre el travesser. La darrera oportunitat va ser del Sant Julià, mitjançant Alfi, però el seu xut no va veure porteria.

Decideix a la segona part
Sisena victòria seguida del Don Denis FC Santa Coloma. Va superar al Penya encarnada d'Andorra (0-4). Pujol posava per davant al líder al minut 35. Amb aquesta mínima diferència s’arribava al descans. A la represa la superioritat colomenca va ser més evident sobre el cuer. Pujol marcava de falta el segon al primer tram de la segona part. Juanfer, que portava poca estona al camp, feia el tercer amb un xut des de fora l’àrea. Al 72 Mercadé errava un penal, però 10 minuts després es rescabalava marcant de cap.

Triomf al temps de descompte
L’FC Encamp va estar a punt de sorprendre l’FC Lusitans Les Barques (2-3), al que va tenir contra les cordes. Es va avançar amb un gol d’Idris al 41, resultat amb el que s’arribava al descans. L’empat arribava al 56 mitjançant Aguilar i al 73 Pousa aconseguia capgirar el marcador.  Els encampadans no es van donar per vençuts i Alanis posava l’empat al 87. Encara quedava partit i Villanueva es va tornar a erigir com a protagonista, amb el gol que donava el triomf al 92.

Victòria clara escaldenca
Pas endavant de La Adelita UE Engordany en les seves opcions de permanència amb una segona victòria consecutiva (3-0), que l’afiança allunyant-se fins als 7 punts del lloc de promoció per a la permanència, que ocupa precisament qui va ser el seu rival, l’Assegurances Generals FC Ordino. Va imposar-se de forma clara. Els escaldencs van veure porteria mitjançant Sanguina en dues ocasions. El primer el materialitzava al 26 i el segon al 53. La sentència arribava al 77, amb el gol de Matos.