PUBLICITAT

Pas de la Casa

Nil Solans revalida el títol

El pilot de Matadepera s’assegura el campionat després d’adjudicar-se la G5 i ocupar el segon lloc a la G6

Per JOAN JOSEP BLASCO

Nil Solans abans de prendre la sortida en una de les curses de la darrera jornada de les GSeries.
Nil Solans abans de prendre la sortida en una de les curses de la darrera jornada de les GSeries. | Pep Segalés
Les GSeries ja tenen campió i aquest és el mateix que el de l’any passat. Nil Solans torna a adjudicar-se el títol al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa. El campionat es decidia en les dues darreres curses. El pilot de Matadepera arribava com a líder i no es va deixar sorprendre, guanyant la cinquena prova i ocupant la segona plaça a la sisena i última.
 
El traçat comptava amb neu més toba del que és habitual a causa de les altes temperatures dels dies anteriors, el que provocava que presentés unes condicions a la que els pilots estan acostumats al circuit encampadà.  A la G5 Solans i Carlos Ezpeleta aconseguien els dos millors cronos a la Sèrie 1, mentre que en la segona eren Nil i Jan Solans els més ràpids. A la final B va imposar-se Sergi Canamasas. Segon era Jan Solans i tercer Ferran Monje. Ezpeleta es va veure obligat a retirar-se per un problema de transmissió. A la final A la victòria era per a Nil Solans. El van seguir Pere López i Marc Gutiérrez.  Solans va ser guanyador de la G5 amb 44 punts, seguit per López (38) i Gutiérrez (32).
 
Després arribava la decisiva G6. El títol i les posicions del podi final estaven en joc. Tots els pilots amb opcions per ocupar una d’aquestes posicions estaven en guàrdia. López va dominar les dues sèries. El campionat es decidia a les finals. A la B se la va adjudicar Jan Solans. Ezpeleta era segon, amb el mèrit de trobar-se amb poca visibilitat perquè bona part de la cursa va fer-la amb el capó plegat sobre el parabrisa. Fernando Monje va ser tercer. A la final A Solans no va deixar lloc a les sorpreses i la va guanyar. A continuació es classificaven López i Gutiérrez.  El triomf a aquesta darrera prova va ser per a López amb 42 punts, seguit per Nil Solans (40) i Ezpeleta (36). El títol de les GSeries se l’adjudica de nou Nil Solans, amb un total de 213. Aquesta és la primera victòria de Totcar Sport en quatre rodes motrius, ja que fins ara ho havia aconseguit en tres ocasions en dues. El segon caixó del podi va ser per a Ezpeleta amb 197 i el tercer per a Jan Solans amb 174. Per darrera quedaven Fernando Monje (149) i José Roger (134), Ferran Monje (113), Manel Guiral (112), Álex Arroyo (108), Pepe López (103) i Gerard de la Casa (89).
 
El que tampoc van faltar en aquesta darrera cita del calendari van ser els The Duelo entre els quatre components del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra. Edgar Montellà va imposar-se a Jaume Jou en un duel molt ajustat. L’altre enfrontament no es va poder disputar. Íngrid Rossell va patir una lesió sense gravetat en els entrenaments oficials, pel que no va poder mesurar-se a Marcel Besolí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT