Clàudia Guri es penja un or i un bronze al Català absolut

Els clubs andorrans sumen dos podis més amb el segon lloc de Louah i el tercer de Huerta

Guri, al caixó més alt del podi de la prova de salt d’alçada.
Guri, al caixó més alt del podi de la prova de salt d’alçada. | CESJ
La delegació andorrana que va prendre part al Campionat de Catalunya absolut de pista coberta a Sabadell va tornar amb quatre medalles. Clàudia Guri va penjar-se un or i un bronze, mentre que Abdeslam Louah va adjudicar-se la plata, i Dayane Huerta el bronze.

Guri, del CE Sant Julià, va proclamar-se campiona en salt d’alçada, amb un registre d’1,74 metres. El segon lloc va ser per a Marta Segarra amb 1,67. A l’altra prova en la que hi prenia part, el triple salt, Guri va ser tercera amb 12,00 m, el que significa la seva millor marca de la temporada. La van superar Débora Calveras (13,18) i María Vicente (12,37). Un altre atleta de l’entitat laurediana va guanyar la plata. Louah l’aconseguia als 1.500 metres amb un registre de 3.51,30 minuts. El vencedor va ser Francisco Roldán (3.49,76). Pol Moya, del Club d’Atletisme Valls d’Andorra (CAVA), va concloure sisè amb 3.56,04, rebaixant el rècord nacional absolut i promesa que ell mateix posseïa.
El CAVA també va pujar al podi, mitjançant Huerta.  Va ser als 1.500, obtenint també la seva millor marca personal (4.36,54). Es va imposar Montse Mas (4.29,66) i segona era Alba Gallardo (4.35,32). Miquel Vílchez va quedar prop del podi, sent quart al salt amb perxa amb 4,75 m, la seva millor marca de la temporada. Unai Olea va ser vuitè en llançament de pes amb 12,06 m, mentre que Kevin Poulet no va entrar a la final dels 400 m. Va ser tercer a la seva semifinal amb 54,42 segons.

Sanza, 15è a Girona / El Campionat de Catalunya de cros es va realitzar a Girona, en un recorregut de 10 quilòmetres. Marcos Sanza va ser quinzè amb un temps de 30.41 minuts, Guillem Dalmau 50è (33.32) i Nacho Ortiz 75è (35.43). El vencedor va ser Ilias Fifa amb 28.55. En categoria promesa Marc Bessa va finalitzar 29è (35.03).